Dmuchawa... Kable sie topia...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dmuchawa... Kable sie topia...
jechałem pewnego razu i kable zaczęły mi sie najpierw topić a później palić podłączyłem wszystko tak jak powinno być... i jeżeli włączam nadmuch to dalej to sie dzieje i nie może on chodzić dłużej jak 2-3 min
- Paweł Marek
- V.I.P.
pomacaj czy nie grzeje się okolica pokrętła regulacji siły nawiewu, jeśli tak wyciąg pokrętło i zobaczysz tam blaszki - styki które trzeba odpowiednio podoginać.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
dmuchawa pobiera bardzo duzo pradu nawet kilkanascie amper bo sprawdzalem .
a wiec przewody - porzadne to podstawa jak juz wymieniasz ...
ale skoro masz problemy to moze silnik ci padł , uzwojenie i pobiera teraz za duży prad.
bo te styki owszem tez mialem problem ale wtedy jak nie dzialaly biegi , to problem z blaszkami był ale w sumie nie powinny sie palic przewody podczas normalnej pracy , predzej na styku tych blaszek by sie grzało , no ale to tylko moja diagnoza...
sprawdz jeszcze czy regulator napiecia dziala tak a propo
a wiec przewody - porzadne to podstawa jak juz wymieniasz ...
ale skoro masz problemy to moze silnik ci padł , uzwojenie i pobiera teraz za duży prad.
bo te styki owszem tez mialem problem ale wtedy jak nie dzialaly biegi , to problem z blaszkami był ale w sumie nie powinny sie palic przewody podczas normalnej pracy , predzej na styku tych blaszek by sie grzało , no ale to tylko moja diagnoza...
sprawdz jeszcze czy regulator napiecia dziala tak a propo
Re: Dmuchawa... Kable sie topia...
stawiam na słabe styki a nawet poprzypalane na włączniku/pokrętle dmuchawytadzik3 pisze:jechałem pewnego razu i kable zaczęły mi sie najpierw topić a później palić podłączyłem wszystko tak jak powinno być... i jeżeli włączam nadmuch to dalej to sie dzieje i nie może on chodzić dłużej jak 2-3 min
w starych paskach B3 to dość częsty problem więc u Ciebie podobnie, mimo,
że masz golfika, pokretło i zasada dmuchawy jest taka sama
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN