Posiadam golfa 1.8T, 98rok. Naprawde fajan taczka i jestem na maxa zadowlony.
Silniczek chyba nie musze wspominac ale to AGU.
Mam problem i to chyba powazny
Dzisja wysiadajac z samochodu poczulem smrod spalenizny. Od razu zabralem sie za lokalizacje. Wyszlo na to ze kolo wydechu (kolektora wydechowego) zaczelo cos dymic (nie spaliny). Spogladajac pod samodhod zauwazylem ze cos kapie z oklic katalizatora. Wylaczylem silniczek i sprawdzilem dokladniej. Niestety lewarek daje male mozliwosci. Ogladajac okolice turby znalazlem maly wyciek. Rano sie okaze czy cieknie dalej i czy na psotaju takze. Nie jest dobrze bo nie wiem co z tym zrobic. Mieszkam w Anglii taczke mam z Polski. Fura ejst super ale tutaj mechanizka troszke duzo kosztuje. Fakt jak trzeba to trzeba. Golf potrzebny mi zeby dojechac do pracy okolo 30km w jedna strone i poszukuje teraz jak to naprawic i co to moze byc zanim sie udam jutro do mechanika. Prosze o mala rade. Czy to moze byc samo turbo czy raczej uszczelka w tych oklicach. Na co byscie postaliwili
Pozdrawiam
mroziu22
Wyciek w okolicach turbiny w 1.8T
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wyciek w okolicach turbiny w 1.8T
Ostatnio zmieniony ndz gru 02, 2007 20:26 przez mroziu22, łącznie zmieniany 1 raz.
Tzn kapalo z okolic katalizatora bo wszedlem pod samochod i widzialem ze katalizator jest mokry bo na niego plynal olej. Nie do konca widzialem skad to plynie ale troszke tylko zauwazylem ze to z oklic turbo. Jesli to turbo to trzeba kupic nowe tzn uzywane ale dobre. Jutro mam nadziej ze go zabiore na warsztat i bede wiedziec cos wiecej. Ale z checia od was poslucham diagnoz. Co i jak
Przy okajzi chcialbym spytac czym moj golf AGU w standardzie ma K03 turbnie czy inna?
Co warto zalozyc o ole ta jest popsuta. Jak duzo pracy to kosztuje i jaka cena za wymiana(robocizna)?
Ile kosztuje szacunkow w Polsce turbo k03 a ile k04
sprawdzalem na allegro ceny k03 okolo 1000 a k04 okolo 2000
tutaj w Anglii uzywke k03 moge miec za 750pln a k04 za oklo 1600-1800pln
Za czym warto sie obejrzec?
Czy warto regenerowac?
I najwazniesjze o ile turbo jest padniete czy zrobie na tym koljene 3000km - ja osobiscie sadze ze nie ale jesli by sie udalo to super bo na siweta juz mam bilet na prom i jade do domu ale nie wiem gdzie to naprawiac
[ Dodano: 05 Gru 2007 00:04 ]
Hej wszystkim
Wiec rezeulatem jest
Nie mialem czasu jechac do mechanika
za wyminae turbo - tylko robicizna - jakis Polak mi powiedzial 150 funtow to ejst 750pln chyba przesadzil.
Wiec jestem uaprty sam go podnioslem na lewarku, podsawilem kola dla bezpieczenistwa, zabralem kumpla, zrobilem ogledziny i efekt taki:
TURBO cale:), nie ma wycieku oleju - pomulilme sie
byl to wyciek tzn nadal jest, plynu z ukladu wspomagania. Wyciek jest w okolicy zwrotnicy, nie wiem co dokanie bo tego juz nie dojrzalem, pozno w nocy 22 i jest slabe oswietleni, brak kanalu a poza tym to ANglii;)
Spozcilem z lewarka odpalime i juz bylo slychac jak brakuje plynu
Teraz najwazniesjze jaki plyn mam nalac - zapewne ten do VW:)
Co jest cos podjerzanego o zepsucie? Jakas standarwoa usterka czy nie ma?
Dzieki z gory za pomoc
pozdrawiam
Przy okajzi chcialbym spytac czym moj golf AGU w standardzie ma K03 turbnie czy inna?
Co warto zalozyc o ole ta jest popsuta. Jak duzo pracy to kosztuje i jaka cena za wymiana(robocizna)?
Ile kosztuje szacunkow w Polsce turbo k03 a ile k04
sprawdzalem na allegro ceny k03 okolo 1000 a k04 okolo 2000
tutaj w Anglii uzywke k03 moge miec za 750pln a k04 za oklo 1600-1800pln
Za czym warto sie obejrzec?
Czy warto regenerowac?
I najwazniesjze o ile turbo jest padniete czy zrobie na tym koljene 3000km - ja osobiscie sadze ze nie ale jesli by sie udalo to super bo na siweta juz mam bilet na prom i jade do domu ale nie wiem gdzie to naprawiac
[ Dodano: 05 Gru 2007 00:04 ]
Hej wszystkim
Wiec rezeulatem jest
Nie mialem czasu jechac do mechanika
za wyminae turbo - tylko robicizna - jakis Polak mi powiedzial 150 funtow to ejst 750pln chyba przesadzil.
Wiec jestem uaprty sam go podnioslem na lewarku, podsawilem kola dla bezpieczenistwa, zabralem kumpla, zrobilem ogledziny i efekt taki:
TURBO cale:), nie ma wycieku oleju - pomulilme sie
byl to wyciek tzn nadal jest, plynu z ukladu wspomagania. Wyciek jest w okolicy zwrotnicy, nie wiem co dokanie bo tego juz nie dojrzalem, pozno w nocy 22 i jest slabe oswietleni, brak kanalu a poza tym to ANglii;)
Spozcilem z lewarka odpalime i juz bylo slychac jak brakuje plynu
Teraz najwazniesjze jaki plyn mam nalac - zapewne ten do VW:)
Co jest cos podjerzanego o zepsucie? Jakas standarwoa usterka czy nie ma?
Dzieki z gory za pomoc
pozdrawiam
Jest -> a4 b7 1.8T BFB :)
było
MKIV 1.8T AUM najlepszy z najlepszych 200+KM homemade :)
Leon 1.8T APP
Golf 1.9TDI ARL
Golf 1.8T AGU
Golf 1.4 cokolwiek
było
MKIV 1.8T AUM najlepszy z najlepszych 200+KM homemade :)
Leon 1.8T APP
Golf 1.9TDI ARL
Golf 1.8T AGU
Golf 1.4 cokolwiek