mnie sie tey tak wydawalo ale po takim spalaniu a mam tez wieksze nie uwazam tego za oszczednoscMarcinek pisze:co przy 55l zbiornika zapodaje jakies 7,8l/100km po miescie ... wydawalo mi sie ze TDI jest oszczedny
Co jest z tym ALH - spalanie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- niebieski91
- SHARIKOWIEC
- Kontakt:
-
- Ma gadane
a ja się tylko zastanawiam jaki jest wasz styl jazdy ... ??
jak ostatnio mi się przez parę kilometrów spieszyło i w trasie musiałem ostro przydepnąć
a potem jeszcze wleciałem do miasta to po przejechaniu około 300km
wyszło mi 6,7L/100km... gdzie potrafię spokojną jazdą w cyklu mieszanym zrobić
poniżej 4,5L ...
tym bardziej jeśli jeździcie dużo po mieście gdzie się co chwilę przyspiesza to autko
musi swoje spalić ... cudów nie ma
doczytałem jeszcze obecne wypowiedzi jaro4444 w temacie Co jest z tym ALH ...
zdecydowanie sugeruję z jego listy rzeczy jakie powinniście sprawdzić na początek to
stan EGR'a ... może potrzebuje czyszczenia!
niebieski91 a Ty nie wymieniałeś może przypadkiem u siebie wtrysków ?
jak ostatnio mi się przez parę kilometrów spieszyło i w trasie musiałem ostro przydepnąć
a potem jeszcze wleciałem do miasta to po przejechaniu około 300km
wyszło mi 6,7L/100km... gdzie potrafię spokojną jazdą w cyklu mieszanym zrobić
poniżej 4,5L ...
tym bardziej jeśli jeździcie dużo po mieście gdzie się co chwilę przyspiesza to autko
musi swoje spalić ... cudów nie ma
doczytałem jeszcze obecne wypowiedzi jaro4444 w temacie Co jest z tym ALH ...
zdecydowanie sugeruję z jego listy rzeczy jakie powinniście sprawdzić na początek to
stan EGR'a ... może potrzebuje czyszczenia!
niebieski91 a Ty nie wymieniałeś może przypadkiem u siebie wtrysków ?
Ostatnio zmieniony śr gru 05, 2007 06:18 przez krzysiu210, łącznie zmieniany 1 raz.
- niebieski91
- SHARIKOWIEC
- Kontakt:
jeszcze nie ale nosze się z zamiarem wymiany na te od ASV - ale ograniczenia kasowe póki cokrzysiu210 pisze:niebieski91 a Ty nie wymieniałeś może przypadkiem u siebie wtrysków ?
A może coś z tymi wtryskami ALH jest - że mimo ze nic nie pokazuje ze sa be to trzeba je po prostu wymienic na nowe ?????????
-
- Ma gadane
pierwsze wrażenia po wymianie wtrysków na 216
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=193478&start=18
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=193478&start=18
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
czy zeszedł ktoś poniżej 4 litrów na 100 km, nie chodzi mi o pokazanie na kompie tylko w realu tankowanie pod korek czy też od zgaszenia się kontrolki do jej zapalenia. ?
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest
tylu idiotów
tylu idiotów
MI przy delikatnym traktowaniu pali 4,6 jazda do 100 na godzinę , bez wariacji , jak jezdze do pracy 5 km czyli silnik nie dogrzany spala mi ok. 6,5 litra . Przy butowaniu w trasie nie spalil wiecej na 6 , a przy bucie w miescie 8 . Wg mnie spalanie adekwatne do osiągów auta , jak trzeba zapier** to jest czym , ale można także toczyć sie ekonomicznie , alh + 216 i inne drobne mody