za wysokie obroty i jakies dziwne oznaki? HeLP!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
majekMK2
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: majekMK2 » wt lis 27, 2007 14:29

u mnie to samo bylo tylko jak odepnalem wtyczke to i tak dalej wysokie obroty byly a dlatego ze sie blokowal i u mnie to nic nie dawalo.a u mnie tez jest maslo na oleju ale tak jak pisza koledzy mala trasa i nie dogrzane auto wiec nie ma sie czym przejmowac.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
fasd
TDI++ 190PS
TDI++ 190PS
Kontakt:

Post autor: fasd » czw lis 29, 2007 18:38

hmm... wiec tak wsadziłem działający silniczek krokowy jakby troszke lepiej ale nadal ma ponad 1000 obrotów na luzie :/ wydaje mi sie ze moze być to wina przepustnicy bo gdy wcisne przepustnice do tyłu to obroty spadaja do nominalnej wartości a wiec tu moje pytanie czy da sie jakos to wyregulować ? czy cos?

viewtopic.php?f=89&t=241036 MOJ DUPVWóZ
SPRZEDAM ALU SANTA MONICA ORYGINAŁ WIECEJ PW
WIOSNA 2011
PIERWSZY NA POMORZU i PRAWDOPODOBNIE w PL MK IV 2.0 TDI 8V
Lato 2012 ????

raf1al
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: raf1al » czw lis 29, 2007 19:57

fasd pisze:hmm... wiec tak wsadziłem działający silniczek krokowy jakby troszke lepiej ale nadal ma ponad 1000 obrotów na luzie :/ wydaje mi sie ze moze być to wina przepustnicy bo gdy wcisne przepustnice do tyłu to obroty spadaja do nominalnej wartości a wiec tu moje pytanie czy da sie jakos to wyregulować ? czy cos?

A skasowałeś błędy?? i dałeś serownikowi sie zaadaptować czyli odpalić na PB bez dotykania pedału gazu i poczekać jak sie nagrzeje??

jak byś z czytał sobie kody błyskowe to bys wiedział w czym problem równie dobrze może to być czujnik temp!

Awatar użytkownika
fasd
TDI++ 190PS
TDI++ 190PS
Kontakt:

Post autor: fasd » sob gru 01, 2007 12:54

tak wszystko dałem mu popracować na PB odłączyłem aku stał tak chyba ze 3 godziny bez zaislania potem pracował na PB i dalej to samo :/ choć po właczeniu i nie dodawaniu gazu jakby trzymał obroty? czyżby przepustnica sie blokuje czy cos? mówie jak cofne ręką przepsutnice to wraca ponizej tysia :/!!!!

WIOSNA 2011
Lato 2012 ????

raf1al
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: raf1al » sob gru 01, 2007 13:16

fasd pisze:tak wszystko dałem mu popracować na PB odłączyłem aku stał tak chyba ze 3 godziny bez zaislania potem pracował na PB i dalej to samo :/ choć po właczeniu i nie dodawaniu gazu jakby trzymał obroty? czyżby przepustnica sie blokuje czy cos? mówie jak cofne ręką przepsutnice to wraca ponizej tysia :/!!!!

można sprobować podregulować TPS może pomoże ?

ja tak rok cofałem przepustnice ręcznie :) bo przy automacie za wysokie obroty to dramat!

w końcu wymieniłem silnik krokowy czujnik sondę ustawiłem TPS według porad na forum i mam spokój :)

Awatar użytkownika
Dioda83
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Dioda83 » sob gru 01, 2007 14:24

Witaj, ja mam co prawda silnik z gaźnikiem Pierburg 2E2, u mnie było podobnie z obrotami, nie wiem czy dobrze radzę bo w sprawach czysto mechanicznych nie jestem dobry, ale sprawdź może przewody ciśnieniowe, u mnie w tym tkwił problem, na dodatek miałem sparciałą uszczelkę gumowo-metalową między gaźnikiem a podstawą i łapał "lewe" powietrze co przekładało się na falujące obroty, może nie ma wystarczającego poziomu ciśnienia i przepustnica nie wraca do odpowiedniego poziomu.

PozdrooVWka :bajer:

SPRZEDAJĘ
Mój Mk2
Obrazek
www.wsercupolska.org

Awatar użytkownika
fasd
TDI++ 190PS
TDI++ 190PS
Kontakt:

Post autor: fasd » sob gru 01, 2007 14:56

hmm... ale czy on by łapał lewe powietrze jak po odpaleniu niby jest ok a po dodaniu gazu już nie wraca do prawidłowej wartosci a i przy przełączeniu na benzyne jak mu przycisne to tak jakby paliwo było dostarczane skokami ?!

[ Dodano: 17 Gru 2007 12:13 ]
temat uważam za zamknięty czujnik temperatury był zwalony :) teraz trzyma obroty od 900-960 :D czyli gitara :D

WIOSNA 2011
Lato 2012 ????

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”