1Y Minimalna wysokosc glowicy po splanowaniu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- daaroo
- Forum Master
- Kontakt:
1Y Minimalna wysokosc glowicy po splanowaniu
Poszukuje informacji o minimalnej wysokosci glowicy od silnika 1Y. Kupilem uzywana glowice, poczym dalem ja do splanowania przed montazem i nie wiem czy ktos nie przedobrzyl.
W tym silniku (z komora spalania w głowicy) nie nie możesz splanować tak by zamkniete zawory wystawały ponad powierzchnie głowicy. Dużo osób błędnie dobiera w takich sinikach grubszą uszczelke po splanowaniu (co jest błędem w sztuce) - w tyego typu silnikach dobiera sie uszczelke w zależności od tego ile wystaja tłoki powyżej bloku w GMP (górnym martwym punkcie) - i tylko na podstawie tego dobiera się uszczelke.daaroo pisze:dlatego sie pytam, bo nie wiem czy to normalne ze kolektor wydechowy wystaje 1mm poza splanowana powierzchnie glowicy.souler pisze:no bez przesady. planowanie to tylko wyrownanie, a nie zaraz zjezdzanie o milimetr, chyba, ze juz wczesniej byla robiona z 5 razy.
- daaroo
- Forum Master
- Kontakt:
ventil pisze:W tym silniku (z komora spalania w głowicy) nie nie możesz splanować tak by zamkniete zawory wystawały ponad powierzchnie głowicy. Dużo osób błędnie dobiera w takich sinikach grubszą uszczelke po splanowaniu (co jest błędem w sztuce) - w tyego typu silnikach dobiera sie uszczelke w zależności od tego ile wystaja tłoki powyżej bloku w GMP (górnym martwym punkcie) - i tylko na podstawie tego dobiera się uszczelke.
OK, Konkretnie napisane
Jeszcze jedna sprawa dotyczaca komor spalania, gdyz maja mikropekniecia. Dajac glowice do splanowania kazalem zrobic wsystko na tip top, jednak komor nie ruszyli-twierdzac ze nie trzeba.
NIe prawda!!!vagin5 pisze:peknięty kamerton normalny kamerton
Zgadzam się w zupełności, Ventil wydaje mi się, że dalsza dyskusja na ten temat z użytkownikiem vagin5, nie ma najmniejszego sensu.... Co zresztą można wywnioskować po jego ostatnim poście....ventil pisze:Zdejmowałem głowice po naprawach po 30 - 50tyś km i forkomory nie miały pękniec...