Recepta jest tylko jedna, zainwestować w porzadny regulator inaczej problem bedzie wystepowal zawsze. Akurat w przypadku regulatorów doskonale sie sprawdza powiedzenie ze chytry dwa razy traci
ladowanie alternatora i kontrolka ladowania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
bugalon
- V.I.P.

- Kontakt:
Jesli po uruchomieniu kontrolka się swieci powyżej progu wolnych obrotow to ewidentnie wina regulatora. Niestety tak jest ze regulatory te z nizszej półki nie pozwalaja na wystarczajacy przeplyw pradu wzbudzenia i trzeba troche altka rozkrecic zeby alternator sie wzbudzil.
Recepta jest tylko jedna, zainwestować w porzadny regulator inaczej problem bedzie wystepowal zawsze. Akurat w przypadku regulatorów doskonale sie sprawdza powiedzenie ze chytry dwa razy traci
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
więc odebrałem już autko od elektryka i wymieniłem znów regulator napięcia na nowszy i droższy i jak narazie nie mam z nim żadnych problemów, ale jeśli problem będzie się powtarzał to wymienię cały alternator i będzie z głowy
:D:D 
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=64][img]http://img61.imageshack.us/img61/2152/9447bd1f4a9bcf7cmedda7.jpg[/img][/url]
-
ronuch
- Gadatliwa bestia

Wiec probowalem kupic nowy regulator w sklepie motoryzacyjnym ale oczywiscie z boscha nie mieli wiec kupilem z helli i jestem mile zaskoczony bo kontrolka gasnie takjak powinna tylko musialem troszeczke podniesc obroty i teraz mam ok 950 obr/min na cieplym silniku na biegu jalowym. Tylko mam takie pytanie czy to jest wazne ze na starym regulatorze pisze 32mm a na nowym 28mm - domyslam sie ze to jest srednica regolatora ale czy to ma jakis wplyw na ladowanie??
kupie kierownice 3-ramienna do passata 3bg czarna skóra i galke zmiany biegow do skrzyni 6