Lokalizator GSM czy warto?? i gdzie???

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI

Lokalizator GSM czy warto?? i gdzie???

Post autor: PinkFloyd » pn lis 26, 2007 20:31

Mojemu ojcu mimo alarmu, immobilajzera, mult-locka ktos zawsze próbuje go :grrr: skubnąć. Myslelismy o czymś takim http://moto.allegro.pl/item272866934__z ... _gps_.html co myslicie??? Nic innego tańszego nie znaleźliśmy. Gdzie najlpiej to zamontować, mysleliśmy gdzies w boczku w bagażniku, chyba ze znacie inne leprze miejsce do zamontowania w MK IV TDI

Awatar użytkownika
-pawlo111
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: -pawlo111 » pn lis 26, 2007 20:50

bardzo fajne urządzenie. Ja bym brał. A można jeszcze zamontować odciecie paliwa. Ja mam u siebie jeszcze oddzielny guzik na grzanie świec ( w dieslu) bez tego nie zapali nikomu

mkII GTI 112ps
mkII GTI 107ps
mkII GTD 82ps
b4 2.6 V6 150ps
Ibiza 6K Cupra 150ps
ibiza 6K2 TDI 150ps
corrado ABF 150ps
A3 TDI 110+
toledo 2 TDI 90+++
MKII GT

Awatar użytkownika
marek2907
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: marek2907 » pn lis 26, 2007 21:21

PinkFloyd, to nie jest głupia rzecz i jeśli naprawdę działa to warto cos takiego zainstalować

[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]

Awatar użytkownika
mojama
Użytkownik
Użytkownik

Re: Lokalizator GSM czy warto?? i gdzie???

Post autor: mojama » pn lis 26, 2007 22:51

PinkFloyd pisze:co myslicie???
Moim zdaniem nie warto.
Przed zakupem możesz małym, a nawet zerowym kosztem sprawdzić jak to działa.
Nie wiem jak w innych sieciach komórkowych, ale ja w Plusie mam usługę na której opiera się działanie tego niby lokalizatora. Polega to na tym, że właśnie wysyłasz sms'a o treści GDZIE tu_nr_telefonu_do_zlokalizowania. Następnie w smsie dostajesz jego przybliżoną lokalizację o treści podanej na tej aukcji. Dokładność tej informacji jest według mnie słaba i czasem nawet zakłamana.

Tak więc jeśli chcesz przetestować to w akcji, dowiedz się czy Twój operator świadczy taką usługę, jeśli nie kup se startera Plusa, aktywuj usługę, wrzuć telefon do samochodu, wyślij tatę aby schował się gdzieś na mieście, a Ty spróbuj go zlokalizować. Jeśli stwierdzisz, że zadowala Cię ten system to kup. Osobiście nie dałbym za to więcej niż 100zł.

pozdrawiam,

greg

Post autor: greg » pn lis 26, 2007 23:02

jeśli już to prawdziwe urządzenie GPS - wysyłające sygnał przy każdym otwarciu drzwi/uruchomieniu auta - brat swego czasu miał to w aucie zamontowane - w zależności od wysokości abonamentu są rożne czasy sprawdzania gdzie znajduje sie auto oraz przy każdym uruchomieniu jak np nie wciśniesz guzika - oznacza ze to kradzież i jesteś informowany. Można też sprawdzić gdzie w danym momencie jest auto i czy się porusza (sprawdzaliśmy np gdzie jest w tym momencie żona brata - podało skrzyżowanie ulic (nazwy) i prędkość w Krakowie
Polecam podmienienie kabli od wtyku diagnostycznego ale gdzieś dalej - nie przy wtyczce

Awatar użytkownika
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: PinkFloyd » wt lis 27, 2007 23:04

A może zamiast tamtego coś takiego http://moto.allegro.pl/item269881072_di ... plet_.html

Awatar użytkownika
TheBiSHoP
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: TheBiSHoP » śr lis 28, 2007 00:15

równie dobrze możesz kupić jakiś stary telefon - 50 PLN nową baterię do niego - 30 PLN ładowarkę 10 PLN i kartę startową Orange lub PLUS 10 PLN. Zamontować w bagażniku podpiąć na stałe ładowarkę. masz to samo za 100 PLN

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: PinkFloyd » śr lis 28, 2007 00:24

thebishop pisze:równie dobrze możesz kupić jakiś stary telefon - 50 PLN nową baterię do niego - 30 PLN ładowarkę 10 PLN i kartę startową Orange lub PLUS 10 PLN. Zamontować w bagażniku podpiąć na stałe ładowarkę. masz to samo za 100 PLN
No dobra ale jak zrobic zeby powiadamiał mnie sms-em ze włączył sie alarm w aucie- bo te moduły maja to w opcji i a tak jak sam to zrobie to nici chyba z tego.

A bardziej mi zalezy na powiadomieniu bo biore pałkę i wtedy leje po mordzie :hmm:
Ostatnio zmieniony śr lis 28, 2007 00:25 przez PinkFloyd, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
TheBiSHoP
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: TheBiSHoP » śr lis 28, 2007 00:40

w urządzeniu z twojego postu nie ma słowa o powiadamianiu (prznajmniej nie rzuciło mi się w oczy) a kwestia podsłuchu to tylko przedłużony mikrofon z zestawu słuchawkowego i włączona opcja auto odbierania. Moim sdaniem to zwykły telefon przełożony do innej obudowy żeby sprawiał wrażenie "modułu"

[ Dodano: Wto Lis 27, 2007 23:42 ]
Pogadaj z jakim znajomym elektronikiem, pewnie nie trudno zrobić coś takiego żeby po otrzymaniu jakiegoś sygnału telefon wysłał SMS. Poszukaj na elektroda.pl może jest coś takiego.

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
kopciuch
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: kopciuch » śr lis 28, 2007 00:43

moze takie coś ? - http://www.lojack.pl/index.php

A wszystko przez kobiete....:D

Awatar użytkownika
kawior
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: kawior » śr lis 28, 2007 10:06

PinkFloyd pisze:No dobra ale jak zrobic zeby powiadamiał mnie sms-em ze włączył sie alarm w aucie- bo te moduły maja to w opcji i a tak jak sam to zrobie to nici chyba z tego.

A bardziej mi zalezy na powiadomieniu bo biore pałkę i wtedy leje po mordzie :hmm:
A mysleles o czymś takim??

http://allegro.pl/item272668016_alarm_g ... anie_.html

Potrzebny do tego stary siemens za powiedzmy ok 50 zl. Na karcie sim zapisujesz tylko 1 numer telefonu.
Podłączasz to urządzenie np pod alarm lub jakis inny aktywator i gdy styk w tym urządzeniu zostanie zwarty do masy urządzenie dzwoni pod wskazany przez Ciebie numer. Poza tym możesz je sobie zlokalizować wspomnianą usługą operatora sieci komórkowej, no kosztuje 45 zl + stary telefon, a nie 350 ...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”