Witam
Zwracam się z prośbą o pomoc. W tym roku po raz drugi zerwał mi się pasek wielkoklinowy w VW Sharanie silnik AFN rok prod. 98 + klima.
Teraz mam założony pasek dobrany w intercarsie o symbolu 6PK1145 jednak jest on za długi. Pasek pracuje bardzo głośno tak jak by nie był napięty. Wymieniłem napinacz z rolką prowadzącą. Jednak po założeniu zauważyłem że na napinaczy ryska na części nieruchomej nie pokrywa się z wybraniem na części ruchomej. Jest poniżej (bliżej przodu samochodu) i poza zakresem tego wybrania. Obserwując to uznałem że pasek jest za długi i poszedłem do IC po któtszy który takżę wystepował w tym podelu czyli 6PK1045.
Jednak ten jest sporo za krótki i nie mogę go założyć.
Czy może mi któś doradzić co jest nie tak? I co powinienem sprawdzić by rozwiąząć problem?
Pasek wieloklinowy VW Shrana
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Pasek wieloklinowy VW Shrana
w Sharanie były dwa rodzaje pasków - jeden do aut z klimą, drugi bezMaxb pisze:Witam
Zwracam się z prośbą o pomoc. W tym roku po raz drugi zerwał mi się pasek wielkoklinowy w VW Sharanie silnik AFN rok prod. 98 + klima.
Teraz mam założony pasek dobrany w intercarsie o symbolu 6PK1145 jednak jest on za długi. Pasek pracuje bardzo głośno tak jak by nie był napięty. Wymieniłem napinacz z rolką prowadzącą. Jednak po założeniu zauważyłem że na napinaczy ryska na części nieruchomej nie pokrywa się z wybraniem na części ruchomej. Jest poniżej (bliżej przodu samochodu) i poza zakresem tego wybrania. Obserwując to uznałem że pasek jest za długi i poszedłem do IC po któtszy który takżę wystepował w tym podelu czyli 6PK1045.
Jednak ten jest sporo za krótki i nie mogę go założyć.
Czy może mi któś doradzić co jest nie tak? I co powinienem sprawdzić by rozwiąząć problem?
więc pierwszy pasek który miałeś był odpowiedni..przyczyna musi leżeć w innym miejscu
www.vagtune.pl tel. 502730289
tu mnie zaskoczyłeś, były Sharany bez klimy ?mirass pisze:w Sharanie były dwa rodzaje pasków - jeden do aut z klimą, drugi bez
więc pierwszy pasek który miałeś był odpowiedni..przyczyna musi leżeć w innym miejscu
widziałem z ręczną klimą i z klimatornikiem ale bez jeszcze nie
pytam bo sam mam Sharana
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jak kiedyś kupowałem pasek klientowi to omyłkowo dano mi do wersji bez klimy..tez sie zdziwiłemRobertP pisze:tu mnie zaskoczyłeś, były Sharany bez klimy ?mirass pisze:w Sharanie były dwa rodzaje pasków - jeden do aut z klimą, drugi bez
widziałem z ręczną klimą i z klimatornikiem ale bez jeszcze nie
pytam bo sam mam Sharana
www.vagtune.pl tel. 502730289