Problem z otworzeniem drzwi od zewnątrz!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- wojczur
- Nowicjusz
- Kontakt:
Problem z otworzeniem drzwi od zewnątrz!!!
Witam
Od kilku dni mam problem z otwarciem drzwi pasazera od zewnatrz, od wewnatrz jest wszystko ok, drzwi otwieraja sie bez najmniejszych problemow, centralny zamek dziala jak zawsze, z kluczyka rowniez moge zamknac i otworzyc auto zarowno ze strony kierowcy jak i pasazera..klamka chodzi jak wczesniej i cofa sie normalnie, wydaje mi sie ze mogla spasc linka, co o tym sadzicie? a moze jest to cos powazniejszego? jedno jest pewne ze bede musial sciagnac tapicerke drzwi.. Pytam czy bede mial z tym duzo roboty poniewaz troche zimno sie zrobilo a nie chcialbym zeby mi rece zamarzly wiec prosze o jakiekolwiek wskazowki
P.s. szukalem juz na forum ale nie znalazlem satysfakcjonujacej mnie odpowiedzi..
Dziekuje za pomoc i pozdrawiam
Od kilku dni mam problem z otwarciem drzwi pasazera od zewnatrz, od wewnatrz jest wszystko ok, drzwi otwieraja sie bez najmniejszych problemow, centralny zamek dziala jak zawsze, z kluczyka rowniez moge zamknac i otworzyc auto zarowno ze strony kierowcy jak i pasazera..klamka chodzi jak wczesniej i cofa sie normalnie, wydaje mi sie ze mogla spasc linka, co o tym sadzicie? a moze jest to cos powazniejszego? jedno jest pewne ze bede musial sciagnac tapicerke drzwi.. Pytam czy bede mial z tym duzo roboty poniewaz troche zimno sie zrobilo a nie chcialbym zeby mi rece zamarzly wiec prosze o jakiekolwiek wskazowki
P.s. szukalem juz na forum ale nie znalazlem satysfakcjonujacej mnie odpowiedzi..
Dziekuje za pomoc i pozdrawiam
Re: Problem z otworzeniem drzwi od zewnątrz!!!
Zanim zdejmiesz tapicerkę wykręć najpierw bębenek i zobacz tą linkę na klamce - może jest za luźno zahaczona i trzeba ją przesunąć trochę.
http://www.taligentx.com/passat/mainten ... mechanism/ od zdjęcia 7 masz wyjmowanie bębenka (wykręć tylko tą śrubę torx 20 z 7 zdjęcia), pozostałych na tym etapie nie musisz.
http://www.taligentx.com/passat/mainten ... mechanism/ od zdjęcia 7 masz wyjmowanie bębenka (wykręć tylko tą śrubę torx 20 z 7 zdjęcia), pozostałych na tym etapie nie musisz.
- wojczur
- Nowicjusz
- Kontakt:
Re: Problem z otworzeniem drzwi od zewnątrz!!!
mojama pisze:Zanim zdejmiesz tapicerkę wykręć najpierw bębenek i zobacz tą linkę na klamce - może jest za luźno zahaczona i trzeba ją przesunąć trochę.
Dzieki za pomoc, jutro to rozkrece i dam znac czy sie udalo to zrobic
- wojczur
- Nowicjusz
- Kontakt:
zajac1000 pisze:beetle pisze:tylko nie wykrecaj wiecej niz 2-3 obroty (wystarczy do wyjecia wkladki) bo bedziesz mial klopoty
dokładnie - ja wykręciłem za dużo i miałem poważny kłopot - musiałem drzwi rozbierać zakładać półksiężyc a potem wszystko składać a to nie jest pół godziny roboty i powinny to robić 2 osoby
Rozumiem ze miales taki sam problem jak opisany przeze mnie ?? i czy rzeczywiscie okazalo sie ze ta linka byla za slabo naciagnieta??
Pozdrawiam
- wojczur
- Nowicjusz
- Kontakt:
beetle pisze:tylko nie wykrecaj wiecej niz 2-3 obroty (wystarczy do wyjecia wkladki) bo bedziesz mial klopoty
Dzisiaj wzialem sie za ten zamek ale nie moge go wogole wyciagnac, poluzowalem ta srube z boku drzwi i nic, probowalem wyciagnac wkladke ale nie chce wogole puscic, jak najlepiej ja wyciagnac?? myslalem zeby wlozyc w zamek kluczyk lekko przekrecic i pociagnac do siebie, ale nie wiem czy to dobry sposob?? prosze o jakies rady
Pozdrawiam
- wojczur
- Nowicjusz
- Kontakt:
mojama pisze:Hehe, też przez to przechodziłem. I też mnie straszyli, że coś tam wypadnie, spadnie. Posłuchałem innej rady i odkręcałem tą śrubę ile wlezie. Do momentu aż ona zaczęła znowu kręcić się ciężej. Wtedy dopiero mogłem wyjąć bębenek.
I rozumiem ze nic nie wypadlo i nie spadlo a sluchaj ten bebenek to pozniej kluczykiem wyciagnac czy probowac czyms podwazac? z tego co zauwazylem to spadla mi linka z klamki wiec to na pewno przez to nie moge otworzyc drzwi i chcialbym to jak najszybciej zrobic bo zaczyna mnie to "delikatnie" denerwowac
No mi nic nie wypadło gdy odkręcałem ile wlezie. Zresztą musiałem to zrobić bo inaczej bębenek po prostu nie wychodził.
Bębenek ciągnij palcami za tą plastikową zaślepkę. Jeśli masz odkręconą śrubkę dostatecznie to wyjdzie bez podważania śrubokrętem. Jeśli nie idzie, to odkręć jeszcze troche, aż w końcu wyjdzie.
Bębenek ciągnij palcami za tą plastikową zaślepkę. Jeśli masz odkręconą śrubkę dostatecznie to wyjdzie bez podważania śrubokrętem. Jeśli nie idzie, to odkręć jeszcze troche, aż w końcu wyjdzie.