gasnie przy hamowaniu na wysokich obrotach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
gasnie przy hamowaniu na wysokich obrotach
hej, widzialem ze ten temat przewijal sie pare razy, ale nie dla golfa 4 1.4 16V
Przy hamowaniu (gdy jade ok 60km/h) samochod mi gasnie. Stalo sie to nie dawno - nie mialem nigdy czegos takiego - ostatnio wymienilem akumulator na centra futura 50 - moze przez to ?
Czy macie jakies inne propozycje ?
Z gory dziekuje za odpowiedz
Przy hamowaniu (gdy jade ok 60km/h) samochod mi gasnie. Stalo sie to nie dawno - nie mialem nigdy czegos takiego - ostatnio wymienilem akumulator na centra futura 50 - moze przez to ?
Czy macie jakies inne propozycje ?
Z gory dziekuje za odpowiedz
odłącz akum na chwile tzn gdz lub dwie przed odpaleniem nie właczaj żadnych dodatkowych żródeł (odbiorników ) typu radio -dmuchawa- ogrz szyby itp
odpal go i na wolnych obrotach niech sobie chodzi do momentu az min 2 razy załaczy się wentylator wtedy wyłącz silnik o po chwili odpal ponownie i zdaj relację czy cos się zmieniło
odpal go i na wolnych obrotach niech sobie chodzi do momentu az min 2 razy załaczy się wentylator wtedy wyłącz silnik o po chwili odpal ponownie i zdaj relację czy cos się zmieniło
moze dla wiekszej ilosci informacji dodam, ze zalozylem akumulator - pojechalem wymienic opony i nic sie nie dzialo, potem zostawilem samochod 2 dni na mrozie...ale odpalil od razu, tyle ze teraz sie zachowuje jak opisalem - gasnie przy wciskaniu hamulca na "trójce"
EDIT: akumulator oczywiscie nowy
EDIT: akumulator oczywiscie nowy
Ostatnio zmieniony wt lis 27, 2007 21:17 przez tytusz, łącznie zmieniany 1 raz.
a jak wciskasz na innym biegu niż na 3 to co???
sprawdz podcisnienie serwa
ps.
widzisz ..ile dodatkowych info wyciągnąłem od ciebie dla czego nie napisałeś od razu co jest jak? jest kiedy? i dlatego ważne jest opisac problem w całosci nikt tu nie jest wróżbitą

sprawdz podcisnienie serwa
ps.
widzisz ..ile dodatkowych info wyciągnąłem od ciebie dla czego nie napisałeś od razu co jest jak? jest kiedy? i dlatego ważne jest opisac problem w całosci nikt tu nie jest wróżbitą
Ostatnio zmieniony wt lis 27, 2007 21:31 przez dziejo, łącznie zmieniany 2 razy.
to niestety nie pomoglo... ale skoro akumulator jest nowy nie powinno miec takiego znaczenia czy uzywam jakiejs elektryki...dziejo pisze:odłącz akum na chwile tzn gdz lub dwie przed odpaleniem nie właczaj żadnych dodatkowych żródeł (odbiorników ) typu radio -dmuchawa- ogrz szyby itp
jutro pojade z tym do mechanika, ktorego polecil mi kolega, moze cos zauwazy dziwnego...
przyznam ze jest to dosyc uciazliwe...
Czy jest to mozliwe, ze to sie dzieje, z powodu rozrzadu, lub zlej proporcji plynu w chlodnicy ?
Bo to bede wymienial (tzn nie rozrzad ale paski i rolki) i plyn w chlodnicy, bo nie wiem jakie on ma stezenie...
plyn hamulcowy ?
[ Dodano: 01 Gru 2007 11:07 ]
w ramach dzielenia sie wiedza...
Pomoglo wyczyszczenie przepustnicy ! No mialem jeszczce do wymiany swiece
szerokich drog!