za wysokie obroty i jakies dziwne oznaki? HeLP!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
hmm... wiec tak wsadziłem działający silniczek krokowy jakby troszke lepiej ale nadal ma ponad 1000 obrotów na luzie :/ wydaje mi sie ze moze być to wina przepustnicy bo gdy wcisne przepustnice do tyłu to obroty spadaja do nominalnej wartości a wiec tu moje pytanie czy da sie jakos to wyregulować ? czy cos?
viewtopic.php?f=89&t=241036 MOJ DUPVWóZ
SPRZEDAM ALU SANTA MONICA ORYGINAŁ WIECEJ PW
WIOSNA 2011
PIERWSZY NA POMORZU i PRAWDOPODOBNIE w PL MK IV 2.0 TDI 8V
Lato 2012 ????
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????
-
raf1al
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
fasd pisze:hmm... wiec tak wsadziłem działający silniczek krokowy jakby troszke lepiej ale nadal ma ponad 1000 obrotów na luzie :/ wydaje mi sie ze moze być to wina przepustnicy bo gdy wcisne przepustnice do tyłu to obroty spadaja do nominalnej wartości a wiec tu moje pytanie czy da sie jakos to wyregulować ? czy cos?
A skasowałeś błędy?? i dałeś serownikowi sie zaadaptować czyli odpalić na PB bez dotykania pedału gazu i poczekać jak sie nagrzeje??
jak byś z czytał sobie kody błyskowe to bys wiedział w czym problem równie dobrze może to być czujnik temp!
tak wszystko dałem mu popracować na PB odłączyłem aku stał tak chyba ze 3 godziny bez zaislania potem pracował na PB i dalej to samo :/ choć po właczeniu i nie dodawaniu gazu jakby trzymał obroty? czyżby przepustnica sie blokuje czy cos? mówie jak cofne ręką przepsutnice to wraca ponizej tysia :/!!!!
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????
-
raf1al
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
fasd pisze:tak wszystko dałem mu popracować na PB odłączyłem aku stał tak chyba ze 3 godziny bez zaislania potem pracował na PB i dalej to samo :/ choć po właczeniu i nie dodawaniu gazu jakby trzymał obroty? czyżby przepustnica sie blokuje czy cos? mówie jak cofne ręką przepsutnice to wraca ponizej tysia :/!!!!
można sprobować podregulować TPS może pomoże ?
ja tak rok cofałem przepustnice ręcznie
w końcu wymieniłem silnik krokowy czujnik sondę ustawiłem TPS według porad na forum i mam spokój
- Dioda83
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Witaj, ja mam co prawda silnik z gaźnikiem Pierburg 2E2, u mnie było podobnie z obrotami, nie wiem czy dobrze radzę bo w sprawach czysto mechanicznych nie jestem dobry, ale sprawdź może przewody ciśnieniowe, u mnie w tym tkwił problem, na dodatek miałem sparciałą uszczelkę gumowo-metalową między gaźnikiem a podstawą i łapał "lewe" powietrze co przekładało się na falujące obroty, może nie ma wystarczającego poziomu ciśnienia i przepustnica nie wraca do odpowiedniego poziomu.
PozdrooVWka
PozdrooVWka
hmm... ale czy on by łapał lewe powietrze jak po odpaleniu niby jest ok a po dodaniu gazu już nie wraca do prawidłowej wartosci a i przy przełączeniu na benzyne jak mu przycisne to tak jakby paliwo było dostarczane skokami ?!
[ Dodano: 17 Gru 2007 12:13 ]
temat uważam za zamknięty czujnik temperatury był zwalony
teraz trzyma obroty od 900-960
czyli gitara 
[ Dodano: 17 Gru 2007 12:13 ]
temat uważam za zamknięty czujnik temperatury był zwalony
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????