Jeśli ktoś wie o co chodzi to proszę o rade.
gaśnie silnik
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
tomek1204k
- Nowicjusz

gaśnie silnik
Jeśli ktoś wie o co chodzi to proszę o rade.
Ostatnio zmieniony pn lis 19, 2007 22:26 przez tomek1204k, łącznie zmieniany 1 raz.
-
greg
-
tomek1204k
- Nowicjusz

Gaśnie jak jest ciepły i nie zależy to od obrotów ostatnio pad na autostradzie przy spokojnej
jezdzie a dzisiaj jak ruszałem z pod swiateł. Nic nie stuka nic nie kopci paliwa pali jak palił.
Auto kupiłem z przebiegiem 50 tyś i do tej pory zrobiłem 12 tyś( nic przy nim nie robiłem)
[ Dodano: 19 Lis 2007 21:35 ]
(rocznik auta 2000). Przebieg autentyczny sprawdzony w serwisie)
jezdzie a dzisiaj jak ruszałem z pod swiateł. Nic nie stuka nic nie kopci paliwa pali jak palił.
Auto kupiłem z przebiegiem 50 tyś i do tej pory zrobiłem 12 tyś( nic przy nim nie robiłem)
[ Dodano: 19 Lis 2007 21:35 ]
(rocznik auta 2000). Przebieg autentyczny sprawdzony w serwisie)
-
greg
nadal nie wiemy co to za silnik, przebiegu jesteś pewny? grzebałeś coś przy silniku? co było już wymieniane, od kiedy takie objawy, słuchaj nikt nie ma szklanej kuli i nie jest jasnowidzem. opisz dokładnie model silnika, kod literowy, jak to się objawia ta usterka, czy przed wystąpieniem usterki cos było naprawiane, czy wpinałeś do VAG celem sprawdzenia kodu usterek
gaśnie silnik
Witam,
Mam podobny problem. Gdy odpalam silnik zimny/cieply gasnie. Jesli przy odpalaniu dodam gazu to zaskoczy. Smigal jak nalezy, wczoraj zahamowalem na swiatlach po przejechaniu ponad 100km (wiec byl cieply) i od tej pory co swiatla gasl mi.
1. jaki silnik
1.4 benzyna
2. gaśnie jak zimny czy jak ciepły
bez roznicy
3. sam czy po dodaniu gazu
Przy hamowaniu, gdy zchodzi na wolne obroty. Przygasaja tez swiatla.
4. falują obroty?
Przy puszczeniu go na postoju na wolne obroty, czasami wskakuje na wysokie nie rowne (cos jak a'la diesel) po tym przewaznie spadaja i gasnie. Po odpaleniu dodaniu gazu obroty sa nie rowne znow jak diesel i gasnie.
5. stuka coś?
Raczej nie.
6. kopci?
Przy dodaniu gazu troche ale raczej nie jakos duzo.
7. nadmiernie zużywa paliwo?
Raczej nie, ale nie wykluczam tego.
8. co do tej pory robiłeś przy nim?
Nie, podobno byly wymieniane paski, olej i filtry.
Pozdrawiam.
Michal
[ Dodano: 26 Lis 2007 20:51 ]
Z tego co znalazlem na forum oraz w necie ludzie wskazuja na
- czujnik halla
- silniczek krokowy
- brudna przepustnica
Tylko biorac po uwage obiawy do czego blizej, tak zeby gosc w warsztacie nie przegiał z wlasna "inwenncja"
Pozdrawiam.
Michal
Mam podobny problem. Gdy odpalam silnik zimny/cieply gasnie. Jesli przy odpalaniu dodam gazu to zaskoczy. Smigal jak nalezy, wczoraj zahamowalem na swiatlach po przejechaniu ponad 100km (wiec byl cieply) i od tej pory co swiatla gasl mi.
1. jaki silnik
1.4 benzyna
2. gaśnie jak zimny czy jak ciepły
bez roznicy
3. sam czy po dodaniu gazu
Przy hamowaniu, gdy zchodzi na wolne obroty. Przygasaja tez swiatla.
4. falują obroty?
Przy puszczeniu go na postoju na wolne obroty, czasami wskakuje na wysokie nie rowne (cos jak a'la diesel) po tym przewaznie spadaja i gasnie. Po odpaleniu dodaniu gazu obroty sa nie rowne znow jak diesel i gasnie.
5. stuka coś?
Raczej nie.
6. kopci?
Przy dodaniu gazu troche ale raczej nie jakos duzo.
7. nadmiernie zużywa paliwo?
Raczej nie, ale nie wykluczam tego.
8. co do tej pory robiłeś przy nim?
Nie, podobno byly wymieniane paski, olej i filtry.
Pozdrawiam.
Michal
[ Dodano: 26 Lis 2007 20:51 ]
Z tego co znalazlem na forum oraz w necie ludzie wskazuja na
- czujnik halla
- silniczek krokowy
- brudna przepustnica
Tylko biorac po uwage obiawy do czego blizej, tak zeby gosc w warsztacie nie przegiał z wlasna "inwenncja"
Pozdrawiam.
Michal
-
greg
lewego powietrza?greg pisze:nie łapie lewego powietrza?
w sensie przy hamowaniu? Jesli o to Ci chodzi o to tak. Obroty spadaja i silnik gasnie.greg pisze:czy spadek obrotów nie następuje czasem w momencie naciśnięcia stop?
Z tym ze gasniecie wystepuje takze gdy go odpalam.
Ostatnio zmieniony pn lis 26, 2007 22:08 przez tom19, łącznie zmieniany 1 raz.
-
greg
tom19, serwo hamulców połączone jest z kolektorem - pytanie brzmi takie - samochód stoi uruchomiony - czy jak naciśniesz hamulec to nie gaśnie czasem to raz, a dwa to czy jak otworzysz maskę i złapiesz za gruszkę nad wtryskiem (zakładam że masz na 1 punkcie - silnik np 1,8ABS) to czy się nie rusza? możliwe pęknięcie gumy na podstawce wtrysku
1. Niestety jestem malo techniczny ale sprawdzilem teraz jest niestety zimny na maxa. Jesli chodzi o stop to nie to. Trzymajac go na lekkim gazie wciskalem i nie schodzil z obrotow.
gdy puscilem gaz spadal z nich i gasl. Moze to wina ustawienia obrotow? Mozliwe zeby "same" sie przestawily?
Tak jak pisalem jestem malo techniczy i tego problemu nie rozwiaze sam. Zalezy mi tylko na jakichs podpowiedziach, wskazowkach tak zeby mechanik nie wymyslil mi rzeczy niestworzonych i skazowal mnie na maxa
2. to gaznik 1.4 (pisalem wczesniej)
gdy puscilem gaz spadal z nich i gasl. Moze to wina ustawienia obrotow? Mozliwe zeby "same" sie przestawily?
Tak jak pisalem jestem malo techniczy i tego problemu nie rozwiaze sam. Zalezy mi tylko na jakichs podpowiedziach, wskazowkach tak zeby mechanik nie wymyslil mi rzeczy niestworzonych i skazowal mnie na maxa
2. to gaznik 1.4 (pisalem wczesniej)
Ostatnio zmieniony pn lis 26, 2007 23:13 przez tom19, łącznie zmieniany 3 razy.