problem z zaplonem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

aras_85
Nowicjusz
Nowicjusz

problem z zaplonem

Post autor: aras_85 » pn lis 26, 2007 20:02

golf 4 1.6 16v..

a wiec tak problem jest nastepujacy..

auto nie odpala, rozrusznik kreci, napiecie na swiecach jest, dzieje sie to raczej na zimnym silniku..

wydaje mi sie ze to wina jakiegos przekaznika, ktory jest odpowiedzialny za zamykanie i otwieranie paliwa, gdyz niegdys przekrecajac stacyjke slychac zawsze bylo jakby "bzyczenie" okolo 3-5 sekund i auto odpalalo bez zadnych problemow..

a teraz tego nie slychac i auto nie pali..

w skrajnych przypadkach, przekrecajac kluczyk w stacyjce, raz na jakis czas cos sie zalaczy i zdarzy sie, ze znow "bzyczy" jak niegdys i wtedy odpala od razu..

mowiac krotko kiedy "zabzyczy" to odpala, kiedy nie to nie odpala..

czy to wina jakiegos przekaznika, ktory jest odpwiedzialny za otwieranie i zamykanie paliwa? jezeli tak, to ktory to?

przepraszam za jezyk i dziekuje za pomoc ;)
Ostatnio zmieniony pn lis 26, 2007 20:07 przez aras_85, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » pn lis 26, 2007 20:12

może chodzi o przekaźnik pompy paliwa, nr. przekaźnika to IV

:-k ...

Awatar użytkownika
Golf GTi
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Golf GTi » pn lis 26, 2007 20:27

A ja mysle ze bezpiecznik od immobilizera sie sfajczyl , i odcial ci zaplon. Lub rozprogaranowal ci sie kluczyk i ran dziala a raz nie.

Awatar użytkownika
kwitecki
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: kwitecki » pn lis 26, 2007 23:50

A sprobuj zrobic taki maly test czy w momencie gdy nie mozesz go odpalic z kluczyka czy odpali "na pych". Ja mialem pare razy tak sytuacje ze nie chcial mi zapalic z kluczyka bez roznicy czy byl cieply czy zimny a na pych palil. Na VAG'u wyszedl blad czujnika temp cieczy chlodzacej. Wymienilem czujnik i od 2 miesiecy juz mi sie to nie zdazylo.

Mój golfik:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=18947&postdays=0&postorder=asc&start=1140&sid=3125aafe34a6e4ea9a51c6a94b07628e

valerio
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: valerio » wt lis 27, 2007 07:58

Z tego co piszesz to ewidentnie nie załącza się pompa paliwa-to jej bzyczenie słychać, więc radzę to sprawdzić. Napisz czy po otwarciu drzwi kierowcy załącza się oświetlenie wnętrza pojazdu i czy nie dzieje się coś z brzęczykiem od świateł.

valerio

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”