Jaka zabudowa pod wzmacniacz SONY XM-SD14X
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- tommm86
- Mały gagatek
- Kontakt:
Jaka zabudowa pod wzmacniacz SONY XM-SD14X
Witam chce zrobic bagaznik w moim mk4 i zastanawiam sie jaki woofer pod wzmacniacz XM-SD14X radio mam jvc sh909 a przod to hertz dsk 165, i mysle nad tylem, co polecacie jaka zabudowe br czy zamknieta? jaka lepsza slucham roznej muzyki, rap hh ale tez techno i nie wiem co dobrac zeby byl dobry bass i fajnie to zagralo? co polecacie?
- tommm86
- Mały gagatek
- Kontakt:
glownie chodzi mi o roznice miedzy otwarta a zamknieta zabudowa bo nie znam sie na tym szczerze mowiac, ktora lepsza i jaka roznica, wydac bym chcial jak naj mniej ale czasem lepiej cos dolozyc i miec pozadny sprzet, raczej cos kolo 300zl, a myslalem nad tym zeby kupic cos gotowego np. allegro a nie robic samemu obudowy bo na wyliczaniu tez sie nie znam...
Te """ oznaczają przenośnię ,np. piszę "tylko" 120w ,to dla jednego AŻ 120W , a drugi powie TAK MAŁO 120W .
Która buda lepiej brzmi ..............to pytanie w stylu "jakie święta są ważniejsze Bożego narodzenia ,czy wielkanoc" ? To parametry glosnika "wyznaczają" budę ,bo każdy głosnik lepiej gra w określonej pojemności i typie obudowy .Są oczywiście głośniki które są uniwersalne(wychodzi to z parametrów T-S) i to w jakiej budzie lepiej grają zależy od.............słuchacza i on może zadecydować w jakiej budzie głośnik lepiej zagra(subiektywnie dla nie go lepiej).Polecam FAQ Nazara ,wszystko podane jak na tacy .
Która buda lepiej brzmi ..............to pytanie w stylu "jakie święta są ważniejsze Bożego narodzenia ,czy wielkanoc" ? To parametry glosnika "wyznaczają" budę ,bo każdy głosnik lepiej gra w określonej pojemności i typie obudowy .Są oczywiście głośniki które są uniwersalne(wychodzi to z parametrów T-S) i to w jakiej budzie lepiej grają zależy od.............słuchacza i on może zadecydować w jakiej budzie głośnik lepiej zagra(subiektywnie dla nie go lepiej).Polecam FAQ Nazara ,wszystko podane jak na tacy .