witam,
problem przedstawia sie nastepujaco.. mam golfa 1,4 kat w gazie na seqento. od pewnego czasu zauważyłem że w momencie gdy jade i dam auto na luz lub gdy wcisnę sprzegło obroty trzymają się na granicy ok 1800rpm - 2000rpm do czasu aż samochód nie stanie. gdy podłaczam samochód u znajomego pod koputer to cały czas (nawet po wykasowaniu błędów) wyskakuje problem z regulacją biegu jałowego-jest to tylko ten jeden jedyny błąd. może bedziecie wiedzieli za co się mam zabrac? czy to wina przepustnicy czy krokowca? a moze to cos jeszcze innego? od tego momentu zaobserowałem wieksze spalanie. sonda działa ok. jak by ktoś miał jakiś pomysł to byłbym bardzo zobowiązany. dodam ze problem wystepuje zarówno na gazie jak i na benzynie. czy jade 100 czy jade 2 na godzine to obroty utrzymuja sie wysokie do momentu całkowitego zatrzymania pojazdu.
wysokie obroty na luzie podczas toczenia sie auta
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wysokie obroty na luzie podczas toczenia sie auta
Ostatnio zmieniony ndz lis 25, 2007 23:25 przez adik007, łącznie zmieniany 1 raz.
prawda... ale krokowiec to nie przepustnica:P raczej jej część.. i z tego co wiem to silniczki krokowe przewaznie są montowane na nitach.. wiec niestety, prawdopodobnie chęć wymiany silniczka krokowego to konieczność zamontowania całkiem nowej (lub używanej) przepustnicy. W ogóle to na początek radziłbym przeczyścić przepustnice i sprawdzić co się wtedy bedzie działo.. bo też jest możliwe, że masz w niej sporo nieczystościno ale krokowiec jest przytwierdzony do przepustnicy prawda?