Świece żarowe
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Świece żarowe
Czesc wszystkim!
Mam następujące pytanko: Przy jakiej temperaturze cieczy chłodzącej powinny zaczynac grzac swiece zarowe. Pytam ponieważ zauważylem u siebie ze po postoju samochodu przez ok 10 godz. w temp. ok +4-5 st. C, swiece się nie załączyly i troche ciezko palil. Czy to normalne?
Silnik to ALH, swiece nowe Beru.
Pozdrawiam
Mam następujące pytanko: Przy jakiej temperaturze cieczy chłodzącej powinny zaczynac grzac swiece zarowe. Pytam ponieważ zauważylem u siebie ze po postoju samochodu przez ok 10 godz. w temp. ok +4-5 st. C, swiece się nie załączyly i troche ciezko palil. Czy to normalne?
Silnik to ALH, swiece nowe Beru.
Pozdrawiam
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Tak ma byćValdi1104 pisze:w temp. ok +4-5 st. C, swiece się nie załączyly
Wymieniony filtr paliwa? Nie ma powietrza w przezroczystych wężykach paliwowych podczas pracy silnika? Nie cofa się w nich paliwo po wyłączeniu silnika? TDI powinien od strzała odpalać nawet w okolicach 0 stopni, bez grzania świec.Valdi1104 pisze:troche ciezko palil.
Pozdrawiam.
Mam trochę inny problem.Kontrolka świec świeci mi dość długo bo 20-30 sekund.Nie wiem co ma na to wpływ bo przy rozgrzanym silniku gaśnie po ułamku sekundy.Tym bardziej zdziwił mnie fakt że po wykręceniu i sprawdzeniu świec wszystkie cztery miałem spalone-a auto paliło na strzała.Po wymianie na nowe sytuacja z porannym czasem grzania świec nie uległa zmianie nadal 20-30 sekund.Czy ktoś wie o co chodzi????
-
- VW Klub Białystok
- Kontakt:
Niemiec, ja slyszalem od mechanika cos takiego na tekst "dobra sam kupie swiece i przyjade do was zalozyc" on mowi "patrz tylko zebys dobre kupil, bo nie wszystkie podejda" czy chodzilomu o dlugosc? najgorsze ze na tych aukcjach ludzie pisza zarowno przy 97mm jak i 92mm ze "pasuja do modeli bla blai jest wszedzie ALH"