oslonka przegubu czy polosi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
oslonka przegubu czy polosi
Witam znalazlem u siebie przerwe w oslonce polosi od kola lewego nie wiem jak to wahowo nazwac czy to jest oslona przegubu zewnetrznego czy oslona polosi chcialbym ja wymienic tylko niewiem zabardzo jak sie do tego zabrac czy moge ja sam zdemontowac bo trzeba tylko zdiac polos prawda ?? i wtedy elegancko te oslonke moge zalozyc czy lepiej oddac do mechanika ?? poradzcie mi jesli nie jest az duzo zachodu przy tym to napiszczie mi jak sie do tego zabrac dzieki !!!
Ostatnio zmieniony pn mar 16, 2009 18:32 przez aphex, łącznie zmieniany 1 raz.
Vw Golf III 1.8 GL ABS
czesc. to co opisałeś , to jest osłona przegóbu zewnętrznego . jesli chcesz sam to wymienic to musisz odkrecic nakretke przegóbu na piascie potem sworzeń wachacza , wypiąc sworzen z Mc Phersona i wtedy masz dwa wyjscia. próbowac zbic przegób z półosi co nieraz jest cieżko zrobic , lub odkręcic przegób wewnętrzny (6 srób na imbus) i wyjąc calą półos i wtedy spokojnie zająć sie wymianą. PAMIĘTAJ !! nakrętke na przegóbie dokrecaj kluczem dynamometrycznym z odpowiednią siłą wg AUTO DATY