drzenie kierownicy podczas hamowania????
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
drzenie kierownicy podczas hamowania????
witam.Mam problem bo drzy kierownica przy hamowaniu i tu zaznaczam ze wymienilem przednie tarcze wraz z klocuszkami w ukladzie nie mam zadnych luzow, i drgania nadal wystepuja nie sa to mocne drgania zwlaszcza przy spokojnym hamowaniu ale przy mocniejszym sie nasilaja i dodam ze raz sie nasilaja raz nie gdzie moze lezec przyczyna, moze byc to wina zlej zbierznosci. prosze o porady bo jestem juz zielony, pozdrwiam
Ostatnio zmieniony ndz lis 25, 2007 10:31 przez myster, łącznie zmieniany 1 raz.
no wlasnie ale drgania wystepuja tylko podczas hamowania przy predkosciach do 160 i powyzej nie ma zadnych drgan na kierownicy a i na kolach letnich mialem to samo przerzucilem oponki(zimowki) oczywiscie zostaly wywazone i objaw jest taki sam jak i byldanioo pisze:wyważone masz koła?? ja też tak miałem z letnimi. założyłem inne koła (zimowe) i po problemie.
Tak czy inaczej na wiosne trzeba bedzie je wyważyć
moze jeszcze napisze tak jak jade powoli np te 30 km/h i mniej i jak nacisne delikatnie pedal hamulca to czuje jak pedal pulsuje. Mozliwe jest to ze po przejechaniu okolo 2 tys km nawet i nie pokrecilo tarcze ale od czego przeciez sprawdzalem czy nie sa zapieczone cylinderki itp i wszystko bylo ok jak myslicie?
[quote="norek111"]z tego co teraz napisales wydaje sie ze tarcze wystarczy nieraz gwaltowne ostudzenie i po ptakach
kur.................. czyli znowu tarcze. a powiedzcie mi jakie powody moga byc krzywienia tarcz oprocz gwaltownego studzenia??? a i jeszcze jedno jak bym wrzucil je na tokarke to by mi pokazalo czy sa krzywe czy nie??????
a i jeszcze jedna sugestia wyje mi lewe lozysko, konczy sie zywot jego i tak jak sie pobuja kolem to jest luz nie duzy ale jest, moze byc wina luzu na kole i podczas hamowania wpada w wibracje klo i przenosi drgania na pedal hamulca i kierownice...
kur.................. czyli znowu tarcze. a powiedzcie mi jakie powody moga byc krzywienia tarcz oprocz gwaltownego studzenia??? a i jeszcze jedno jak bym wrzucil je na tokarke to by mi pokazalo czy sa krzywe czy nie??????
a i jeszcze jedna sugestia wyje mi lewe lozysko, konczy sie zywot jego i tak jak sie pobuja kolem to jest luz nie duzy ale jest, moze byc wina luzu na kole i podczas hamowania wpada w wibracje klo i przenosi drgania na pedal hamulca i kierownice...
Ostatnio zmieniony sob lis 24, 2007 21:54 przez myster, łącznie zmieniany 1 raz.
[quote="norek111"]kiedys na tokarce regenerowal mi tarcze koszmar w bialy dzien ABS mialem za karzdym razem jak hamowalem[/q
wiem ze regenerowanie to i tak nanic jak juz material jest przegrzany to zadne sztuczki nie pomoga tylko mi chodzi o sprawdzenie .
norek111 co o tym myslisz
wyje mi lewe lozysko, konczy sie zywot jego i tak jak sie pobuja kolem to jest luz nie duzy ale jest, moze byc wina luzu na kole i podczas hamowania wpada w wibracje kolo i przenosi drgania na pedal hamulca i kierownice...????
wiem ze regenerowanie to i tak nanic jak juz material jest przegrzany to zadne sztuczki nie pomoga tylko mi chodzi o sprawdzenie .
norek111 co o tym myslisz
wyje mi lewe lozysko, konczy sie zywot jego i tak jak sie pobuja kolem to jest luz nie duzy ale jest, moze byc wina luzu na kole i podczas hamowania wpada w wibracje kolo i przenosi drgania na pedal hamulca i kierownice...????
Ostatnio zmieniony sob lis 24, 2007 21:59 przez myster, łącznie zmieniany 1 raz.
- marek2907
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
to moze byc wina łozyska a tym bardziej jeśli koło ma lekki luzmyster pisze:a co do tego lozyska to myslisz ze to moze byc jego wina
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]