za wysokie obroty i jakies dziwne oznaki? HeLP!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
za wysokie obroty i jakies dziwne oznaki? HeLP!
A więc tak problem jest taki ze na luzie gofer trzyma za wysokie obroty ale chodzi o to że raz trzyma na 1000, raz na 1500 a czasem ponad 2000 ? co może być z tym nie tak ? a i jeszcze jedno czy to normalne że przy dodaniu gazu ten pałąk od przepustnicy (ten za który ciągnie linka gazu) normalnie wraca do pozycji wyjściowej ale przy samym koncu na chwile samoczynniie na moment dodaje gazu? co to może być? help ! a mam 1.8 RP
i tak samo sie dzieje na nitro i na benzynie!
:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(
Ostatnio zmieniony sob lis 24, 2007 22:46 przez fasd, łącznie zmieniany 1 raz.
viewtopic.php?f=89&t=241036 MOJ DUPVWóZ
SPRZEDAM ALU SANTA MONICA ORYGINAŁ WIECEJ PW
WIOSNA 2011
PIERWSZY NA POMORZU i PRAWDOPODOBNIE w PL MK IV 2.0 TDI 8V
Lato 2012 ????
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????
- grandi
- Lord GTI

- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Proponuje erkowi zrobic resa czyli odłaczyć kleme + na 30 min nie gazowac niech sobie chodzi na luzie az zalaczy sie wiatrak ( Rp jest kaprysny
).
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
hmm... a w którym miejscu znajde ten silniczek krokowy? i jak on wyglada?
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????
-
raf1al
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Re: za wysokie obroty i jakies dziwne oznaki? HeLP!
fasd pisze:A więc tak problem jest taki ze na luzie gofer trzyma za wysokie obroty ale chodzi o to że raz trzyma na 1000, raz na 1500 a czasem ponad 2000 ? co może być z tym nie tak ? a i jeszcze jedno czy to normalne że przy dodaniu gazu ten pałąk od przepustnicy (ten za który ciągnie linka gazu) normalnie wraca do pozycji wyjściowej ale przy samym koncu na chwile samoczynniie na moment dodaje gazu? co to może być? help ! a mam 1.8 RPi tak samo sie dzieje na nitro i na benzynie!
:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(
tesli to RP to proponuje sprawdzić kody błyskowe będziesz wiedział co jest nie tak mi pomogło!! miałem do wymiany krokowy i czujnik temp.! http://vw2.info/vwforum/kody.htm
Ostatnio zmieniony ndz lis 25, 2007 11:51 przez raf1al, łącznie zmieniany 1 raz.
To jak napisze mi ktoś jak wyglada ten silniczek krokowy i gdzie mam go szukać? a najlepiej jakies foto jego samego i miejsce jego ''pobytu" w silniku 
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????
hello

to jest silniczek krokowy:) aha to cale na zdjeciu to moduł wtryskowy masz go pod czarną obudową ze znaczkie WV na środku blizej kabiny.
PS Tu jest wypowiedz homskiego speca od RP, jak sprawdzic czy krokowiec jest ok:)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=75882
Ostatnio zmieniony pn lis 26, 2007 00:15 przez piotr_5, łącznie zmieniany 2 razy.
dzisiaj jeszcze do tego wszystkiego zobaczyłem masełko na korku od oleju grr... czyli jeszcze do tego padła uszczelka pod głowicą czyli kolejne wydatki :/ ile moze kosztować wymiana tejże uszczelki?
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????
To "masełko" pod korkiem to wcale nie musi być uszczelka i w 90% przypadków to nie jest uszczelka. Jeżdzisz widocznie zbyt często na niedogrzanym silniku (krótkie trasy). przegoń go w trasie tak z 50km, a zobaczysz, że maź z pod korka zniknie.
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=158822&start=0]Mój były golf[/url]
własnie o to chodzi ze codziennie jezdze do pracy jakies 15 km w jedną strone a dziennie czesto robie po te 50 :/ po za tym skaczą te obroty a cholera wie co to jest grrr... jutro chyba pojade do mechanika sie umówie na mały przegląd tego badziewia !!
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????
hmm... dzisiaj przegoniłem autko troszke bardziej i niby wszystko jest ok masełko zniknęło i niby ok
zobaczymy bo i tak musze dzisiaj do mechaniora jechać żeby powiedział co jest nie tak z tymi obrotami \:P
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????