Wryskiwacz rozruchowy, nie dziala wogule 2.0gti 2e
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wryskiwacz rozruchowy, nie dziala wogule 2.0gti 2e
Czy moze mi ktos napisac jak dlugo dziala wtryskiwacz rozruchowy(wiem ze przy kreceniu rozrusznika ),czy tylko przy rozruchu?czy tez jescze po zapaleniu troche czy ttyz do zagrzania silnika ??
Ostatnio zmieniony pt lis 23, 2007 17:27 przez MaciejW, łącznie zmieniany 2 razy.
na 100% pracuje tylko podczas kręcenia rozrusznikiem
[ Dodano: 23 Lis 2007 18:18 ]
podczas rozgrzania komputer steruje dawką paliwa (większą)
Stary VR viewtopic.php?t=149702
u mnie problem taki ze masa do niego niedochodzi no wiadomo nie tryska ,powiedz mi czy to tylko komp tym steruje ?czy jest jeszcze cos co sprawdzic ?? Moze sie ktos wypowiedziec kto z tym mial juz doczynienia helpmmaniek8 pisze:na 100% pracuje tylko podczas kręcenia rozrusznikiem
Ostatnio zmieniony sob lis 24, 2007 13:42 przez MaciejW, łącznie zmieniany 1 raz.
Problemów z wtryskiwaczem rozruchowym nigdy niemiałem, ale skoro mówisz że napięcie do niego niedochodzi to czysto elektroniczny problem podłączenia, może przewód od kompa uszkodzony. Ale z pracą wtryskiwacza może wspólnego coś mieć czujnik temp. wody-więc to jeszcze sprawdź. Tak wynika z książki serwisowej.
Stary VR viewtopic.php?t=149702
Na wtryskiwacz rozruchowy mas podawana jest z 6-tego pinu w kompie.
We wtrysku mechanicznym taki sam wtryskiwacz rozruchowy działa tylko w czasie rozruchu i maksymalnie coś koło 10 sekund. Wtryskiwacz ten działa tylko przy zimnym silnku (poniżej 30 stopni). Kusząc się na analogię w Digifancie pewnie pracuje w podobnych warunkach, ale to już tylko moje przypuszczenia.
We wtrysku mechanicznym taki sam wtryskiwacz rozruchowy działa tylko w czasie rozruchu i maksymalnie coś koło 10 sekund. Wtryskiwacz ten działa tylko przy zimnym silnku (poniżej 30 stopni). Kusząc się na analogię w Digifancie pewnie pracuje w podobnych warunkach, ale to już tylko moje przypuszczenia.
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
ok dzięki panowie za podpowiedzi w poniedzialek musze sie jakos za zabrac,cos czuje ze nie bedzie latwo
[ Dodano: Sob Lis 24, 2007 16:45 ]
tylko na wtyczce nie wiadomo który to nie ma tam oznaczen hmmm
[ Dodano: Czw Lis 29, 2007 08:43 ]
panowie szlak mnie trafia z tym mk3, wtryskiwacz dalej nie działa,posrawdzalem przewody i jest wszystko okej wyciągnąlem kompa bo myslalem ze moze sciezka jakas zasniedziala czy cos a tu nic czysto,widac jednak bylo ze ktos juz wczesniej do kompa zaglądal albo byly wlasciciel z niemiec a moze gazownik,w kazdym bądz razie komp nie podaje masy na wtryskiwacz bo + jest,panowie co robic czy to faktycznie komp szlak trafil???
[ Dodano: Sob Lis 24, 2007 16:45 ]
zodiak pisze:Na wtryskiwacz rozruchowy mas podawana jest z 6-tego pinu w kompie.
tylko na wtyczce nie wiadomo który to nie ma tam oznaczen hmmm
[ Dodano: Czw Lis 29, 2007 08:43 ]
panowie szlak mnie trafia z tym mk3, wtryskiwacz dalej nie działa,posrawdzalem przewody i jest wszystko okej wyciągnąlem kompa bo myslalem ze moze sciezka jakas zasniedziala czy cos a tu nic czysto,widac jednak bylo ze ktos juz wczesniej do kompa zaglądal albo byly wlasciciel z niemiec a moze gazownik,w kazdym bądz razie komp nie podaje masy na wtryskiwacz bo + jest,panowie co robic czy to faktycznie komp szlak trafil???