golf IV

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
BZYCZEK2
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

golf IV

Post autor: BZYCZEK2 » pt lis 23, 2007 23:57

witam wsyztskich mam kilka pytan i prosze o cierpliwosc i zrozumienie (bo nie jestem za mocny w dziedzinie car audio)
sprawa wyglada nastepujaco....
chce wstawic do siebie skrzynke i zmacniacz... chcialbym caly zestaw wziasc na raty zeby na raz nie wypierniczyc kwoty... a cena jaka mialbym na skrzynke, zmacniacz to okolo 1000zl (oczywiscie to jest kwota taka mniej wiecej bo jezeli bylby jakis ciekawy zestawik za 1300zl to bym go zakupil)
prosilbym o modele a ja bede szukal mozliwosci zakupu na raty...
kubus20 polecil mi
Wzmacniacz Carpower HPB-602 ok. 264zł
Skrzynka z głosnikiem Powerbass S10 - 449zł
gdyz mowilem o cenie za oklo 700zl

gdzie wzmacniacz znalezlem juz na raty...
pozatym wyciszyl bym bagaznik...
mam jeszcze pytanie a co myslicie o zabudowaniu glosnika w podloge w miejsce kola zaposowego (cos podobnego ma kefir o ile sie nie myle)
ja by to sie spisywalo i co ladniej by brzmialo taka zabudowa czy skrzynka??

aha no jakie glosniczki polecili byscie mi do przednich dzwi, mam narazie seryjne ale mysle nad wymianka na takie ktore graly by duzo ladniej (gdzie tez wchodzi w gre wyciszenie dzwi) oczywiscie dwu drozne

wiem ze moze smiesnzy temat i znawcy mnie tu zjedza ale chlopy troche wyrozumialosci :)
pozdrowka :okej:

i najprawde bylbym wdzieczny za pomoc bo chce sie skonsultowac ze specjalistami a nie z jakimis amatorami w sklepach co byle kit chcieli by wcisnac :)

[ Dodano: 23 Lis 2007 23:08 ]
a co sadzicie o takich glosnikach na przod? http://www.allegro.pl/item272026189_jbl ... ratis.html

Eterboj
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Eterboj » sob lis 24, 2007 00:11

strzelam, ze koledzy zaraz będą Tobie polecać coś takiego

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Post autor: powalla » sob lis 24, 2007 00:23

http://www.essa.com.pl/oferta/index.php ... 4&pid=1458 i z głowy .

PS:raty pewnie też są ......tylko skrzyneczkę Kubus20 Ci wystruga i gotowe.

Awatar użytkownika
BZYCZEK2
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: BZYCZEK2 » sob lis 24, 2007 07:48

powalla, ooo no i bardzo przyjemnie to wyglada powiedzcie mi co sadzicie o takim zestawie bo jak dla mnie jest wporzadku i bylbym sklonny go zakupic a tak jak mowiles kubus zrobil by mi skrzyneczke :)

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Post autor: powalla » sob lis 24, 2007 10:08

Mała taka poprawka ......zamień w tym zestawie PBs6c na PBES6c (nie będzie problemu ze strony ESSY ...........tylko 100zł więcej) .Takie zestawienie (PBES6c+junior+Junior sub) mogę gorąco polecić .

PS: ten zestaw jest do sluchania muzyki ,a nie zawodów SPL :-)

Slavwek.ie
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Slavwek.ie » sob lis 24, 2007 11:45

powalla pisze:ten zestaw jest do sluchania muzyki ,a nie zawodów SPL
Podpisuję się 2 rękoma..
Dodam jeszcze, że Mk4 ma dość "przyjazne" drzwi pod CA i PB ES6-C będą znakomicie się tam realizowały, a możliwości mają sporo. Tyle że wygłuszanie - obowiązkowo.

Awatar użytkownika
BZYCZEK2
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: BZYCZEK2 » sob lis 24, 2007 13:47

dobra pewnie zdecyduje sie wlasnie na taki zestaw chociaz jeszcze musze sie zorientowac jak bylo by z ratami...jezeli bedzie mozliwosc rat biore odrazu jak nie to bede musial cos wykabinowac...
teraz powiedzcie mi co myslicie o zamontowaniu glosnika w podloge w miejsce kola zapasowego...oczywiscie bagaznik wygluszony a pozatym płyta MGF na podloge o grubości 18mm
aha no i czym poelcacie wygluszyc przednie dzwi?? mysle o tasmie dekarskiej?? wiadomo golf IV i tak ma ldobrze zrobione dzwi wiec nie powinno byc problemu...

wiem ze dla niektorych moge zadawac glupie i "oczywiste" pytania ale jak mowilem nie jestem za dobry w tej dziecinie a chce zrobic u siebie przyjemny zestaw audio

[ Dodano: 24 Lis 2007 12:50 ]
powalla, dzieki kolego bo naprawde gadasz po chlopsku....
chodzi mi o taki zestaw ktory mialby czysty dzwiek i jakis tam basik....
wycisze porzednie dzwi zastosuje dystance MDF...

[ Dodano: 24 Lis 2007 13:01 ]
aha no i radio ktore posiadam to PIONNER 7900
chyba:) jakies 5x50w

[ Dodano: 24 Lis 2007 13:35 ]
aha a wygluszyc che tymi matami http://moto.allegro.pl/item268806211_ap ... szawa.html kupie okolo 20 oraz tasma dekarska chyba tak bedzie najlepiej z tego co wyczytalem

Cookiemonster
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Cookiemonster » sob lis 24, 2007 14:59

Będzie dobrze, ludzie po prostu nie są świadomi tego że wszystko przez DUŻEEE "W" musi się wygrzać i wtedy dopiero to zaczyna grać , mowa o nowych klockach. :food:

Kłamca z dwumetrowymnosem !

Awatar użytkownika
BZYCZEK2
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: BZYCZEK2 » sob lis 24, 2007 23:39

ok juz mniej wiecej wiem co mam robic...
tzn. glosniki juz zakupione u kubusia....
bagaznik wytulumiony... przednie dzwi w polowie zrobione (praca stoi w miejscu bo jeszcze nie ma glosnikow)
po nowym roku biore zestaw:
wzmacniacz µ-Dimension Jr. 4-300
subwoofer µ-Dimension Jr. 1004v.2

do tego oczywiscie jakies dobre okablowanie i zobaczymy jak to wsyztsko bedzie sie spisywalo...
teraz mam pytanko czy w cenie wzmaka i glosnika jest moze jakis lepszy zestaw?? czy w tej cenie to jednak nr. 1 ??
Ostatnio zmieniony śr gru 05, 2007 09:58 przez BZYCZEK2, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”