pytanie o komputer...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
pytanie o komputer...
Witam
Mechanik powiedział ze mam kompa do wymiany więc w zwiazku z tym mam 2pytania:
1) numer mojego kompa 0 281 001 308/309...czy koncowy numer musi byc taki sam czy moze byc inny?Jaka jest róznica w tym?
2)czy warto kupywac to na giełdzie(elizówka lubelska) czy raczej u kogos kto sie na tym zna??
Pozdrawiam
Mechanik powiedział ze mam kompa do wymiany więc w zwiazku z tym mam 2pytania:
1) numer mojego kompa 0 281 001 308/309...czy koncowy numer musi byc taki sam czy moze byc inny?Jaka jest róznica w tym?
2)czy warto kupywac to na giełdzie(elizówka lubelska) czy raczej u kogos kto sie na tym zna??
Pozdrawiam
czyli immo nie ma wspolnego nic z kompem??jak wymienie to bedzie normalnie??cowboy pisze:immo nie znajduje sie wewnątrz ECU, to czarna skrzyneczka za zegarami
1)mam problemy z moca(niektorzy mowia ze to przeladowanie) ale u mnie turbina ma prawidlowe wartosci...damcio151 pisze: a co się dzieje podłączał się vagiem czy po prostu stwierdził że ECU jest do wymiany
2) problemy z rozruchem...stwierdzil ze komp traci pamięc i dlatego tak jest...rano po calej nocy musze gaz do dechy by normalnie odpalil...
3)powiedzial mu to wag ze sterownik jest uszkodzony
mamivhal_f pisze: immo nie ma wspolnego nic z kompem??jak wymienie to bedzie normalnie??
przeciez napisałem że po wymianie trzeba w ECU zaadaptowac IMMO - inaczej nie uruchomisz silnika
VAG nie mówi że trzeba wymienić sterownik - zmien diagnostemivhal_f pisze:powiedzial mu to wag ze sterownik jest uszkodzony
czym prędzejmivhal_f pisze:stwierdzil ze komp traci pamięc
hmmm ... a dokładnie nie wiesz jaki to był błąd Bardziej stawiałbym na coś z MAPsensoremmivhal_f pisze:1)mam problemy z moca(niektorzy mowia ze to przeladowanie) ale u mnie turbina ma prawidlowe wartosci...
2) problemy z rozruchem...stwierdzil ze komp traci pamięc i dlatego tak jest...rano po calej nocy musze gaz do dechy by normalnie odpalil...
3)powiedzial mu to wag ze sterownik jest uszkodzony
traci pamięć hehe sprawdziłbym kąt wtrysku poza tym pedał gazu jest nieaktywny do czasu uruchomienia silnikamivhal_f pisze:2) problemy z rozruchem...stwierdzil ze komp traci pamięc i dlatego tak jest...rano po calej nocy musze gaz do dechy by normalnie odpalil...
nie wiem niestety...a gdzie znajduje sie map sensor w samochodzie??damcio151 pisze:hmmm ... a dokładnie nie wiesz jaki to był błąd Bardziej stawiałbym na coś z MAPsensorem
w czasie rozruchu juz jest aktywny i wtedy go musze wcisnacdamcio151 pisze:pedał gazu jest nieaktywny do czasu uruchomienia silnika