jak to ?????Mam walniętą uszczelkę pod głowica
Kopci na czarno... :(
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
piszesz że na analizatorze spalin jest wszystko ok. Gdyby te czarne bąki były od niespalonego paliwa to na analizatorze byłoby źle. Więc o przegląd się nie martw, chyba że mechanik troszkę ściemnił
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
tzn gdy olej pójdzie na tłoki to jeszcze pół biedy ale gdy kanały wodne na uszczelce padną i woda pójdzie na tłoki to juz moze być żle a objawy auta nie można odpalic -dusi się - nie równo pracuje w nadmiernych ilościach traci się woda - olej zmienia kolor wewnątrz silnika i przybiera formę maziatej substancji
powiem ci że ja na padniętej uszczelce przejechałem 320km z tym ze to nie była jazda
ale u ciebie jest ok tzn nie wygląda to tak czarno więc nie musisz się martwic
powiem ci że ja na padniętej uszczelce przejechałem 320km z tym ze to nie była jazda
ale u ciebie jest ok tzn nie wygląda to tak czarno więc nie musisz się martwic
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Niech pani sprawdzi czy te bąki pala w oczy.Mowie powaznie stan z tyłu auta przy rurze i niech ktos przygazuje.Powiedz czy smierdz mocna benzyna.mistrzyni23 pisze:Właśnie dzisiaj byłam u mechanika. Mam gaźnik po regeneracji i mechanik ustawił wolne obroty, ustawił przepustnice i moment zamykania się ssania. Sprawdził zapłon, wymienił świece!!! sprawdzał go na analizatorze spalin i wszystko jest ok. Ale puszcza czarne bąki!!!
[ Dodano: 23 Lis 2007 19:49 ]
Pierburg 2E2 16 H
-
- Nowicjusz
- Kontakt: