Wtryskiwacz rozruchowy - jakie napiecie? 2.0 gti 2e

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

MaciejW
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Wtryskiwacz rozruchowy - jakie napiecie? 2.0 gti 2e

Post autor: MaciejW » czw lis 22, 2007 17:38

Panowie czy na wtryskiwaczu rozruchowym powinno być napiecie ?? odlączylem wtyczke podpiąlem miernik no i 0v po wl zaplonu tyz 0,pytanie czy tak mam byc ?staram sie rozwiązac problem obrotów nierównych na pb przy zimnym silnku pewien mechanik to asugerował
Ostatnio zmieniony czw lis 22, 2007 18:14 przez MaciejW, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw lis 22, 2007 17:41

napięcie jest tylko w czasie uruchamiania rozrusznika, niewiem może jeszcze chwilkę potem i chyba tylko na zimnym silniku. Muszę to kiedyś sprawdzić. Możesz go wykręcić, zatkać czymś otwór po nim, podstawić słoik i patrzeć czy ładnie rozpyla paliwo i czy po odłączeniu napięcia nic z niego nie cieknie

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

MaciejW
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: MaciejW » czw lis 22, 2007 17:42

Paweł Marek pisze:napięcie jest tylko w czasie uruchamiania rozrusznika, niewiem może jeszcze chwilkę potem i chyba tylko na zimnym silniku. Muszę to kiedyś sprawdzić. Możesz go wykręcić, zatkać czymś otwór po nim, podstawić słoik i patrzeć czy ładnie rozpyla paliwo i czy po odłączeniu napięcia nic z niego nie cieknie
a ten rozruchowy caly czas dziala czy tylko przy zimnym ?

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw lis 22, 2007 17:50

MaciejW pisze:a ten rozruchowy caly czas dziala czy tylko przy zimnym
na pewno nie cały czas bo jest własnie rozruchowy. Napewno działa przy zimnym silniku w czasie kręcenia rozrusznikiem, czy nieco dłużej i czy również przy ciepłym nie wiem bo nie mialem potrzeby sprawdzić. mogę to zrobić, ale nie dzisiaj już bo ciemno. Jeśli wcześniej nikt nie odpowie przypomnij się w niedzielę, wtedy znajdę chwilę czasu.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

MaciejW
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: MaciejW » czw lis 22, 2007 17:54

Paweł Marek pisze:
MaciejW pisze:a ten rozruchowy caly czas dziala czy tylko przy zimnym
na pewno nie cały czas bo jest własnie rozruchowy. Napewno działa przy zimnym silniku w czasie kręcenia rozrusznikiem, czy nieco dłużej i czy również przy ciepłym nie wiem bo nie mialem potrzeby sprawdzić. mogę to zrobić, ale nie dzisiaj już bo ciemno. Jeśli wcześniej nikt nie odpowie przypomnij się w niedzielę, wtedy znajdę chwilę czasu.
ok,a tak teroetycznie myslisz ze gdyby on nie dzialal to moglby miec wplyw na dziwną prqace silnika taki jaby przerywanie jak chcial isc na 3 gary ,ale po kilkakrotnej przegazówce to ustaje,niedaje mi to spokoju a niechce przeplacac i mechaniora bo moze to tylko drobnostka jakas

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw lis 22, 2007 17:57

bardzo wątpię, prędzej wtedy jakby był nieszczelny, to możesz sprawdzić jak napisałem wyżej. jak go wyjmiesz po odkręceniu tych dwóch śróbek to nie ma prawa z niego nic paliwa kapać.

MaciejW
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: MaciejW » czw lis 22, 2007 18:07

Paweł Marek pisze:bardzo wątpię, prędzej wtedy jakby był nieszczelny, to możesz sprawdzić jak napisałem wyżej. jak go wyjmiesz po odkręceniu tych dwóch śróbek to nie ma prawa z niego nic paliwa kapać.
fakt może leje i temu tak jest,bo jak zapale jest ok wszysko mija max 10 sekund i wtedy silnik trzepie

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw lis 22, 2007 18:13

sprawdzić trzeba ale jakoś wątpię w jego awarię. Toto jest praktycznie niezniszczalne.

MaciejW
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: MaciejW » czw lis 22, 2007 18:19

Paweł Marek pisze:sprawdzić trzeba ale jakoś wątpię w jego awarię. Toto jest praktycznie niezniszczalne.
a regulator cisnienia paliwa? co to takiego tak czytam ksiązke i tak sobie gdybam...

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw lis 22, 2007 18:41

taki okrągły grzybek wetknięty w listwe wtryskiwaczy po stronie pasażera. Dochodzi do niego wezyk podciśnienia. Bywa że pęka i wtedy paliwo dostaje się do tego wężyka, wystarczy zdjąć ten wezyk i zobaczyć. Inna awaria w sensie żeby źle regulował ciśnienie paliwa jest rzadka, a żeby to sprawdzić trzeba mieć manometr.

MaciejW
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: MaciejW » pt lis 23, 2007 16:32

a jednaak wrtysk ruzruchowy nie dziala wogule,nie tryska wogule przy zimnym i odlaczonej wtyczce temp,chyba napiecie niedochodzi,co robic ??

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”