Bendiks i zabespieczenie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
S1BART1
Użytkownik
Użytkownik

Bendiks i zabespieczenie

Post autor: S1BART1 » śr lis 21, 2007 20:59

Witam kolegow,mam problemz zalozeniem zabespieczenia na walek.Otoz walek od przekladni(wirnika)konczy sie rowno z bendiksem a zabespieczenie jest jakby to powiedziec w srodku(nie tak jak w tradycyjnym rozruszniku gdzie walek wystaje sporo poza bediks i niema problemu z zalozeniem zabespieczenia i miseczki na to zabespieczenie)Probowalem na wszelakie sposoby ale przy montazu zniszcylem 3 miseczki (pekly)Znacie jakis sposob zeby to zalozyc.Wiem ze do zakladania owego zabespieczenia w tego rodzaju rozruszikach jest specialny patent ale moze da rade to cos zalozyc bez tego Za wszelkie info bede wdziecznyDodam ze problem dotyczy seata inca 1.9 diesel (silnik 1Y) ale tego typu rozrusznik wystepuje w wielu innych samochodach marki VW

greg

Post autor: greg » śr lis 21, 2007 23:53

możesz powiedzieć a raczej pokazać o co ci chodzi? Obrazek

Awatar użytkownika
S1BART1
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: S1BART1 » czw lis 22, 2007 06:17

Na tym rysunku niedam rady Ci pokazać. Porobie dzisiaj fotki i wkleje w temat

[ Dodano: Czw Lis 22, 2007 05:44 ]
Tu mam fotki calego rozrusznika (znalazlem na szybko tylko zeby bylo wiadomo mniej wiecej o co chodzi) Rozebrany rozrusznik wkleje wieczorkiem)

http://www.allegro.pl/item269443579_roz ... raxx_.html

http://www.allegro.pl/item269592381_now ... w_tdi.html

dla porownania wkleje rozrusznik tradycyjny

http://www.allegro.pl/item272438551_roz ... _ford.html

Jak widac na tradycyjnym rozruszniku niema problemu z zalozeniem zabezpieczenia na walek.Walek wystaje sporo poza bendiks W tym co ja mam zabezpieczenie jest pod tą zaslepka (w sroduku)co jest na srodku bendiksa
Ostatnio zmieniony czw lis 22, 2007 06:45 przez S1BART1, łącznie zmieniany 1 raz.

ROZAUTO
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: ROZAUTO » czw lis 22, 2007 22:18

Witam
Zajmuje się prof reg. roz to mogę ci pomóc jeśli jeszcze potrzebujesz pomocy to napisz na gg 6342348 a wytłumaczę ci jak założyć zabezpieczenie bez przyżądu

greg

Post autor: greg » czw lis 22, 2007 22:41

ROZAUTO, a nie możesz tu pokazać?

Awatar użytkownika
S1BART1
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: S1BART1 » pt lis 23, 2007 06:28

zdiecia mam porobione ale wczoraj pozno wrucilem z pracy. Postaram sie dzisaj powklejac.Kolego jak mozesz napisac jak zalozyc zabezpieczenie to napisz w temacie

[ Dodano: Nie Lis 25, 2007 08:27 ]

[ Dodano: Nie Lis 25, 2007 08:37 ]
Teraz patrzac na fotke gdzie sa zabezpieczenia"bendix3" do srodka wkladamy (na walek) pierwsze miseczke a nastepnie pierscien,Pierscien uklada sie w swoim rowku ktory widac na fotce "bendix1"(u gory walka) i zagniatam go na ile sie da przy pomocy dwóch srubokrętów Nastepnie trzeba na pierscien zalozyc miseczke i tu zaczynaja sie schody ,przy nabijaniu pekla mi dwa razy miseczkaNiewiem czy robie to nieumiejetnie czy cos jest nietak.Na koncu jak sie uda juz nabic miseczke na zabezpieczenie to trzeba zalozyc jeszcze zaslepke i ja zagniesc.
Prosze o wszelkie rady i sugestie jak najlepiej nabic tą miseczke oraz jak zagniesc zabezpieczenie.Podobno jest do tego jakis specialny patent ale moze i bez patentu da sie to jakos zrobic

[ Dodano: Nie Lis 25, 2007 14:52 ]
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”