Wtryskiwacz rozruchowy - jakie napiecie? 2.0 gti 2e
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wtryskiwacz rozruchowy - jakie napiecie? 2.0 gti 2e
Panowie czy na wtryskiwaczu rozruchowym powinno być napiecie ?? odlączylem wtyczke podpiąlem miernik no i 0v po wl zaplonu tyz 0,pytanie czy tak mam byc ?staram sie rozwiązac problem obrotów nierównych na pb przy zimnym silnku pewien mechanik to asugerował
Ostatnio zmieniony czw lis 22, 2007 18:14 przez MaciejW, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.

napięcie jest tylko w czasie uruchamiania rozrusznika, niewiem może jeszcze chwilkę potem i chyba tylko na zimnym silniku. Muszę to kiedyś sprawdzić. Możesz go wykręcić, zatkać czymś otwór po nim, podstawić słoik i patrzeć czy ładnie rozpyla paliwo i czy po odłączeniu napięcia nic z niego nie cieknie
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
a ten rozruchowy caly czas dziala czy tylko przy zimnym ?Paweł Marek pisze:napięcie jest tylko w czasie uruchamiania rozrusznika, niewiem może jeszcze chwilkę potem i chyba tylko na zimnym silniku. Muszę to kiedyś sprawdzić. Możesz go wykręcić, zatkać czymś otwór po nim, podstawić słoik i patrzeć czy ładnie rozpyla paliwo i czy po odłączeniu napięcia nic z niego nie cieknie
- Paweł Marek
- V.I.P.

na pewno nie cały czas bo jest własnie rozruchowy. Napewno działa przy zimnym silniku w czasie kręcenia rozrusznikiem, czy nieco dłużej i czy również przy ciepłym nie wiem bo nie mialem potrzeby sprawdzić. mogę to zrobić, ale nie dzisiaj już bo ciemno. Jeśli wcześniej nikt nie odpowie przypomnij się w niedzielę, wtedy znajdę chwilę czasu.MaciejW pisze:a ten rozruchowy caly czas dziala czy tylko przy zimnym
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
ok,a tak teroetycznie myslisz ze gdyby on nie dzialal to moglby miec wplyw na dziwną prqace silnika taki jaby przerywanie jak chcial isc na 3 gary ,ale po kilkakrotnej przegazówce to ustaje,niedaje mi to spokoju a niechce przeplacac i mechaniora bo moze to tylko drobnostka jakasPaweł Marek pisze:na pewno nie cały czas bo jest własnie rozruchowy. Napewno działa przy zimnym silniku w czasie kręcenia rozrusznikiem, czy nieco dłużej i czy również przy ciepłym nie wiem bo nie mialem potrzeby sprawdzić. mogę to zrobić, ale nie dzisiaj już bo ciemno. Jeśli wcześniej nikt nie odpowie przypomnij się w niedzielę, wtedy znajdę chwilę czasu.MaciejW pisze:a ten rozruchowy caly czas dziala czy tylko przy zimnym
- Paweł Marek
- V.I.P.

bardzo wątpię, prędzej wtedy jakby był nieszczelny, to możesz sprawdzić jak napisałem wyżej. jak go wyjmiesz po odkręceniu tych dwóch śróbek to nie ma prawa z niego nic paliwa kapać.
fakt może leje i temu tak jest,bo jak zapale jest ok wszysko mija max 10 sekund i wtedy silnik trzepiePaweł Marek pisze:bardzo wątpię, prędzej wtedy jakby był nieszczelny, to możesz sprawdzić jak napisałem wyżej. jak go wyjmiesz po odkręceniu tych dwóch śróbek to nie ma prawa z niego nic paliwa kapać.
- Paweł Marek
- V.I.P.

- Paweł Marek
- V.I.P.

taki okrągły grzybek wetknięty w listwe wtryskiwaczy po stronie pasażera. Dochodzi do niego wezyk podciśnienia. Bywa że pęka i wtedy paliwo dostaje się do tego wężyka, wystarczy zdjąć ten wezyk i zobaczyć. Inna awaria w sensie żeby źle regulował ciśnienie paliwa jest rzadka, a żeby to sprawdzić trzeba mieć manometr.