fabryczne okablowanie na głośniki drzwi przednie mk3 -

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Hans_gd4
Mały gagatek
Mały gagatek

fabryczne okablowanie na głośniki drzwi przednie mk3 -

Post autor: Hans_gd4 » śr lis 21, 2007 23:11

Szukałem odpowiedzi ale jednoznacznej inforamcji nie znalazłem. Auto to mk3 model 96 z fabryczną Gamma IV + głośniki zamontowane w desce na podszybiu. W drzwiach kabelki pociągnięte do podłączenia głośników (fabryczna instalacja) i teraz:

1. Brak sygnału w tych kabelkach w drzwiach->gdzie szukać podpięcia ich?

2. Głośniki w podszybiu są na jedną wtyczkę-dochodzi do nich także kabelek z jedną wtyczką i ani widu ani słychu w pobliżu aby był tam jakiś inny (tak np. jest w moim mk2-od głosnika z podszybia odchodzi kabelek idący do głośników w drzwiach-inst. również fabryczna)

3. Padały hasła (ETKA mówi podobnie), że gdzieś w rejonie słupka "A" jest złacze-moje pytanie gdzie dokładnie?Co zdemontować? Gdzie zajrzeć? Na jakiej wysokości?

4. Dlaczego te wtyczki miałyby być/ są rozłączone skoro instalacja jest fabryczna? Jaki był cel "helmutów" ??? Bo nie mogę tego zrozumieć-zrobić fabryczna istalację i zostawić nie podłaczone wtyczki "gdzieś tam" ukryte?!

DżedajA2 86
A6 Afn by Tune-up.pl

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Post autor: powalla » czw lis 22, 2007 00:11

Helmuty dobrze ,że Ci schowały kabelki . Nie ma sensu szukać ,pociągnij nowe (1,5mm2) i po sprawie .Szkoda czasu na szukanie kabelków ,które nadają się do żarówki ,a nie do glośnikow .

Slavwek.ie
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Slavwek.ie » czw lis 22, 2007 08:43

Witam.
Powalla dobrze radzi, fabryczne druty na niewiele się zdadzą, jeśli jednak uparł byś się ich szukać, to musisz rozebrać osłonę progu, wówczas masz dojście do złącza (przelotki z kablami) od strony wnętrza auta i tam będziesz widział, czy kable dochodzą do złacza. Przewody od głośników umieszczone są we wtyczce mniej więcej po środku okrągłego złącza, wtyczka ma tylko 2 kable (wszystkie inne mają więcej), więc powinieneś ją zlokalizować.
Jeśli je znajdziesz, to dalej idź po nich do góry, w kierunku podszybia.

Hans_gd4
Mały gagatek
Mały gagatek

pociagnąłbym nowe ale .....

Post autor: Hans_gd4 » czw lis 22, 2007 10:30

...nie chce mi sie bawic teraz-jest za zimno poza tym na razie nie wymagam nic specjanego od mojego audio-mam oryginalne gloasniki w drzwiach w tej chwili (zakupiłem) i po prostu chce je podlaczyc .....czyli rozbebeszac prog? Jeszcze myslalem zeby wyjac radio i po kablach od radia dojsc co i jak .......

DżedajA2 86
A6 Afn by Tune-up.pl

Slavwek.ie
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Slavwek.ie » czw lis 22, 2007 11:26

po kablach od radia nie znajdziesz, bo idą do podszybia, tam powinny rozgałęziać się i iść w kierunku przelotki drzwiowej. Jak rozbierzesz próg, to zobaczysz, czy kable do złącza wogóle dochodzą, bo może ich nie być...
Kolory kabli powinny się zgadzać z tymi co masz na podszybiu (ale niekoniecznie) więc może będzie ci łatwiej znaleźć.

Hans_gd4
Mały gagatek
Mały gagatek

...no i szukałem....

Post autor: Hans_gd4 » wt lis 27, 2007 18:47

....wszystko łądnie...kabelki odchodzą od okragłej przelotki od strony kabiny i dalej idą wiążką kabli do ...... nie wiadomo gdzie :) z jednej i z drugiej strony idą w takim samym gąszczu kabli i znikają gdzieś głęboko pod deską mniej więcej po środku - tak jakby wchodzilły do komory silnika......próbowałem dojść na różne sposoby ale na niewiele się to zdało - nie było praktycznie nic widać -radio wyjęłem - dochodzą do niego 4 kabelki (kabelki takiego samego koloru jak dochodzą do głośników na podszybiu-podłączone pod gniazdo w radiu jako lewy i prawy przód). Niestety nie mam dobrego schematu podłączenia instalacji radiowej w mk3 - ten, który jest na http://volkswagen.msk.ru/ jest do wersji USA i nie zgadza się zbytnio z tym co jest u mnie.

W związku z powyższym dwa pytania:
1. Ma ktoś schemat elektryki przeznaczoną dla normalnej wersji ? (czyt. europejską?)
2. Czy ktoś ma pojęcie gdzie szukać "tych" zaginionych kabli? Gdzie to cholerne podłączenie może być?Bo być musi...a nie chciałbym zdejmować deski :kac:

I niech ktoś podzieli się ze mną opinią na temat: Jak trzeba być "przebiegłym" myślicielem, żeby schować h.... wie gdzie te kable? :grin:

DżedajA2 86
A6 Afn by Tune-up.pl

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Post autor: powalla » wt lis 27, 2007 18:57

" Nie ma sensu szukać ,pociągnij nowe"

Już raz to Ci pisałem ,jakbyś zastosował się do sugestii ,to już dawno zapomniałbyś o problemie ze schowanymi kabelkami.

Hans_gd4
Mały gagatek
Mały gagatek

ok....

Post autor: Hans_gd4 » wt lis 27, 2007 21:10

....kabelki zawsze mogę pociągnąć-proste rozwiązanie ale lubię dotrzeć do celu - szczególnie w moim aucie - Tak więc mimo wszystko będę wdzięczny za jakiś schemat :kwiatek:

DżedajA2 86
A6 Afn by Tune-up.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”