golf 2.Pytanie o wskaznik cisnienia oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
golf 2.Pytanie o wskaznik cisnienia oleju
Dorwalem wskaznik cisnienia oleju.Normalnie po podaniu 12V idzie na maxa.Czy w czujnikach vw jest normalnie plusowe napiecie ze mogloby to podzialac czy tylko ma cisnienie albo nie i kropka?Mowa o 1.3.Czujnik top chyba ze jelcza albo stara jest ale dziala,wraz z nim mam tez od paliwa ale z tym to pikus.
Był Mk2 :)
był Mk3 :)
było Vento ABF
bylo Vento AAA
TERAZ: JETTA III i Mk3 Cabrio
1Z ,ABS
było Vento ABF
bylo Vento AAA
1Z ,ABS
Koledzy to jest stare 1,3 i ma dwa czujniki wkrecone w głowice a w bloku zadnego.
K3fir ja go jeszcze nigdzie nie podpinalem bo najpierw chciałbym sie dowiedziec czy po dostaniu cisnienia ten czujnik traci napiecie co powoduje zgasniecie kontrolki czy ma jakis woltarz podczas pracy.Ten wskaznik przy 5-6V pokazuje polowe skali czyli im wiecej pradu tym wskazuje wyzsze cisnienie.
K3fir ja go jeszcze nigdzie nie podpinalem bo najpierw chciałbym sie dowiedziec czy po dostaniu cisnienia ten czujnik traci napiecie co powoduje zgasniecie kontrolki czy ma jakis woltarz podczas pracy.Ten wskaznik przy 5-6V pokazuje polowe skali czyli im wiecej pradu tym wskazuje wyzsze cisnienie.
Był Mk2 :)
było Vento ABF
bylo Vento AAA
1Z ,ABS
było Vento ABF
bylo Vento AAA
1Z ,ABS