problem z poduszkami powietrznymi po wyjeciu fotela

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

ronuch
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

problem z poduszkami powietrznymi po wyjeciu fotela

Post autor: ronuch » wt lis 20, 2007 13:03

Witam mam taki pytanie co zrobic zeby zgasla mi kontrolka od poduszek (auto coprawda audi a4 ale to jest chyba tosamo co w golfach) wyciaglem wczoraj fotel od pasazera i musialem wypiac kable z siedzenia i teraz jak zamontowalem siedzenie to ciagle swieci mi kontrolka od poduszek (dodam ze jak go wypialem to tez palila sie kontrolka) co zrobic zeby bylo ok??

kupie kierownice 3-ramienna do passata 3bg czarna skóra i galke zmiany biegow do skrzyni 6

valerio
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: valerio » wt lis 20, 2007 13:13

Rozumię, że kontrolka air zaświeciła się po rozpięciu kostki połączeniowej pod fotelem po włączeniu zapłonu z odpiętym airem, wówczas tylko skasowanie błedu vagiem lub w aso

valerio

ronuch
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: ronuch » wt lis 20, 2007 17:32

tzn ze jesli tylko bede musial wyjac siedzenie to za kazdym razem musze jechac do elektryka zeby skasowal mi bledy?? tak dokladnie kontrolka sie zapalila po odpieciu kostki i przekreceniu kluczyka (kiedys tez sie zapalala tylko ze po ok 3s gasla)

kupie kierownice 3-ramienna do passata 3bg czarna skóra i galke zmiany biegow do skrzyni 6

valerio
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: valerio » śr lis 21, 2007 08:21

Jeżeli po rozpięciu air przekręcisz kluczyk to komp sprawdza wszystko, również i połączenia z air, jeżeli wówczas znajdzie obwód otwaty to zauważy to jako błąd i wysypie to na blacie (otwarty obwód air to nie jest błąd sporadyczny), więc wiadome, że będziesz go musiał wykasować, jeżeli chcesz wyjmowaźć fotele i tak jeździć lub włączać zapłon przy rozpietych air to lepiej zainwestuj w interfejs vag-zwróci się szybciej niż myślisz. Jeśli jestes zainteresowany vagiem to poszukaj temat na wyszukiwarce lub na forumowej szukajce i wszystko jest na temat.

valerio

ronuch
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: ronuch » czw lis 22, 2007 18:23

dzieki wielkie elektryk skasowal i jest git!!!

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”