Uwalona śruba belki pod silnikiem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Mis
Forum Master
Forum Master

Uwalona śruba belki pod silnikiem

Post autor: Mis » pn lis 19, 2007 16:42

Witam,

Odkrylem w koncu zrodlo stukania w moim golfie.

Okazalo sie, ze sruba mocujaca belke pod silnikiem jest zepsuta, i ta belka sie przemieszcza.

chodzi mi dokladnie o te srube z obrazka :dol:
Obrazek

Nagwintowany koniec sruby wchodzi w bude i nie ma do niego dostepu. Objaw jest taki, ze sruba albo kreci sie kawalem w jedna strone i dalej nie ma bata by poszla i w druga to samo, czyli nie da sie jej odkrecic, nieważne w ktora strone sie ja kreci.

Ponadto miedzy belke a bude mozna wlozyc lom i poruszac belka :otepienie:

Co mam zrobic ? Wyciac otor w budzie, tam gdzie bedzie gwint dla tej sruby i odkrecic to? przyspawac srube do belki czy belke do budy ? Czy nei mozna przyspawac belki do budy ? Spotkal juz ktos z czyms takim?

Prosze o pomoc
Ostatnio zmieniony pn lis 19, 2007 18:51 przez Mis, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bongo
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bongo » pn lis 19, 2007 17:22

To są te śruby które trzymają belkę zderzaka jeszcze.No uszach tej belki są przyspawane nakrętki.Spróbuj może wyciągnąć tą belkę i skontroluj stan nakrętek,może gwint sie wyrobił i trzeba będzie dospawać nowe.

agrala
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: agrala » pn lis 19, 2007 17:27

spawanie belki do budy nie jest najlepszym rozwiazaniem, chyba ze nie masz juz zamiaru odkrecac nigfdy belki.
Moim zadaniem najlepiej bylo by odkrecic belke i przyspawac rube do budy w ten sposob zebys mogl dokrecic nakretka belke-zrobic szpilke

Awatar użytkownika
Mis
Forum Master
Forum Master

Post autor: Mis » pn lis 19, 2007 18:00

agrala pisze:pawanie belki do budy nie jest najlepszym rozwiazaniem, chyba ze nie masz juz zamiaru odkrecac nigfdy belki.
czy przyspawanie belki nie wplynie jakos na konsyrukcje, chodzi mi o to czy poprzez te srub e ta belka jakos nie pracuje podczas jazdy.

Przyspawanie belki traktuje jako ostatecznosc, ale wole sie zapytac za nim cos zrobie.

Awatar użytkownika
bongo
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bongo » pn lis 19, 2007 18:07

Mis pisze:Przyspawanie belki traktuje jako ostatecznosc, ale wole sie zapytac za nim cos zrobie.
Śruby przechodzą luzno przez podłużnicę,dokręcają sie razem z belką zderzaka,więc jak chcesz to przyspawać?

Awatar użytkownika
Mis
Forum Master
Forum Master

Post autor: Mis » pn lis 19, 2007 18:14

bongo pisze:Śruby przechodzą luzno przez podłużnicę,dokręcają sie razem z belką zderzaka,więc jak chcesz to przyspawać?

te sruby nie trzymaja belki od zderzaka. Przechodza luzno przez belke pod silnikiem i wkrecaja sie z bude. One tylko trzymaja belke pod silnikiem. Masz moze zdjecie lub jakis rysunek w jaki sposob te sruby maja trzymac belke zderzaka? Nie bede sie upieral przy swoim jak osiol :chytry:

belka zderzaka nie dochodzi do belki od silnika. :dol:

Obrazek
Ostatnio zmieniony pn lis 19, 2007 18:19 przez Mis, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bongo
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bongo » pn lis 19, 2007 18:25

Masz fotkę,o te śruby chodzi?

Obrazek

Awatar użytkownika
Mis
Forum Master
Forum Master

Post autor: Mis » pn lis 19, 2007 18:33

Nie o te srubki mi chodzi :chytry:

Ty mowisz o tej przedniej belce, do ktorej jest wlasnie mocowany zderzak, a ja mowie o nastepnej belce, ktora jest miedzy kolami. Do niej przymocowany jest silnik, skrzynia, maglownica.

Na tej fotce widac te dwie belki. Ta, o ktora mi chodzi zaznaczylem czerwona strzalka a ta o ktorej mowisz zielona.

Obrazek

Awatar użytkownika
bongo
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bongo » pn lis 19, 2007 18:36

Mis pisze:Ty mowisz o tej przedniej belce, do ktorej jest wlasnie mocowany zderzak
Aaaa...pupa ze mnie :crazy:
Coś sie zakręciłem patrząc na to pierwsze zdjęcie,pewnie przez wpływ Żuberków :pub:
Sorki za zamieszanie...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”