mkII 1,3 2G Od czego jest ten wężyk???

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
szyki
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

mkII 1,3 2G Od czego jest ten wężyk???

Post autor: szyki » czw lip 07, 2005 20:26

witam,
zauważyłem ostatnio, że silniczek szczególnie przy wyższych temperaturach lub po rozgrzaniu i potem któtkim postoju i znowu ponownym ruszeniu na gazie dusi mi się i dławi.

zauważyłem, że po odłączeniu wężyka, który jest podłączony od góry do kanału doprowadzającego powietrze do filtra obroty lekko wzrastają i silnik równo chodzi.

co to jest za wężyk? - chowa się pod filtrem powietrza i idzie w stronę gaźnika... czy ewentualnie mogę jeździć z odłączonym tym wężykiem???

dzięki za pomoc.
pozdrawiam.

Awatar użytkownika
mar_tec
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: mar_tec » pt lip 08, 2005 13:17

Moim zdaniem węzyk ten jest podciśnieniowy i powiązany jest z zaworem znajdującym się w filtrze powietrza, który otwiera/zamyka dopływ ciepłego/zimnego powietrza.

Awatar użytkownika
szyki
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: szyki » pt lip 08, 2005 14:12

zauważyłem, że przy obecnych temperaturach na zewnątrz poniżej 20 stopni przy odłączonym tym wężyku silnik na gazi chodzi mi równiutko a przy podłączonym weżyku i rozgrzanym i przejechaniu kawałka dusi się...

postanowiłem więc pojeździć trochę z odłączonym wężykiem...

zastanawiam się tylko czy przy odłączonym wężyku mój silnik nie pozostaje dłużej zimny...

co o tym myślicie?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”