Rozrząd

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
jurii21
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Rozrząd

Post autor: jurii21 » ndz lis 18, 2007 21:31

Witam to mój pierwszy post na tym forum. Mam pytanie dotyczące paska rozrządu i rolki napinającej Czy jest możliwość sprawdzenia czy byl wymieniany?? z góry dziękuje za odpowiedz

Maciek

Awatar użytkownika
Aldek
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: Aldek » ndz lis 18, 2007 21:58

Książka serwisowa albo sprawdz czy nie ma jakiś naklejek w komorze silnika

Aldek

tjwasiak
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: tjwasiak » ndz lis 18, 2007 22:47

Pewności nie ma nigdy :( Ale jeśli wymiana miała mieć miejsce nie dawno, to po pasku będzie widać. Natomiast odnośnie rolki - niestety nic nie zobaczysz. Dla własnego komfortu lepiej wymienić.

kamillo_19
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: kamillo_19 » pn lis 19, 2007 15:18

jurii21 pisze:Witam to mój pierwszy post na tym forum. Mam pytanie dotyczące paska rozrządu i rolki napinającej Czy jest możliwość sprawdzenia czy byl wymieniany?? z góry dziękuje za odpowiedz
najlpiej napisz jaki silnik ma autko!jesli to dieselek to jak zdejmiesz plastiowa (pokrywe silnika) oslone to na oslonie od paska rozrzadu powinna byc srebrna wlepka!jesli rozrzad byl wymieniany w serwis to bedziei to bedzie na niej napisane przy jakim przebiegu i w jakim czasie (data) jesli jej nie masz to prawdopodobnie ktos ja odkleil bo byl naniej przebieg auta i data ktora nie pasuje do realnego przebiegu!jesli masz ksiazke serwsiowa to powinien byc w niej wpis jesli autko mialo wymieniany rozrzad !bynajmniej ja tak mam!

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”