szarpanie silika i chwilowy brak mocy po zalaczeniu turbo
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
szarpanie silika i chwilowy brak mocy po zalaczeniu turbo
witam jestem nowy na forum zanim zecydowalem opisac moj problem przeszukalem forum ale nie znalazlem identycznego problemu rozni sie od innych dlateego postaram sie go opisac i prosze o pomoc.
posiadam mk4 1.9 tdi 115 km i gdy wkrecam go na obroty powyzej 2000 pojawia sie czasami chwilowy 1 sekundowy brak mocy jakby turbo na sie zawieszalo (efekt szarpniecia) po czym silnik zaczyna normalnie przyspieszac i pracowac. takie zachowanie pojawia sie nie zaleznie czy silnik jest zimy czy goracy. nie wiem gdzie mozna szukac powodow takiej nierownomiernej pracy. gdy jezdze na wolniejszych obrotach ten problem znika dodam ze nie jestem katem kierowca. z gory dziekuje za pomoc doswiadczonych forumowiczow
posiadam mk4 1.9 tdi 115 km i gdy wkrecam go na obroty powyzej 2000 pojawia sie czasami chwilowy 1 sekundowy brak mocy jakby turbo na sie zawieszalo (efekt szarpniecia) po czym silnik zaczyna normalnie przyspieszac i pracowac. takie zachowanie pojawia sie nie zaleznie czy silnik jest zimy czy goracy. nie wiem gdzie mozna szukac powodow takiej nierownomiernej pracy. gdy jezdze na wolniejszych obrotach ten problem znika dodam ze nie jestem katem kierowca. z gory dziekuje za pomoc doswiadczonych forumowiczow
- misiekemeryt160
- Ma gadane
- Kontakt:
- misiekemeryt160
- Ma gadane
- Kontakt:
- misiekemeryt160
- Ma gadane
- Kontakt:
no powyzej 2000 w roznych przedzialach obrotow nie zaleznie od biegu ale najlepiej jest to wyczuwalne na 6 biegu kiedy go wkrecam od mlych obrotow i jak jade z kilkoma osobami
[ Dodano: 18 Lis 2007 14:56 ]
jestem w angli poniewaz tu kasuja za naprawe jak za zboze i jescze murzyny nie zawse sie znaja to nie chce popadac w zbedne koszty rozumiecie mnie chlopaki dlatego kazda cenna rada mile widziana
[ Dodano: 18 Lis 2007 14:56 ]
jestem w angli poniewaz tu kasuja za naprawe jak za zboze i jescze murzyny nie zawse sie znaja to nie chce popadac w zbedne koszty rozumiecie mnie chlopaki dlatego kazda cenna rada mile widziana
- misiekemeryt160
- Ma gadane
- Kontakt:
- misiekemeryt160
- Ma gadane
- Kontakt:
napisze ci tak:...wg mnie mało prawdopodobne zeby coś było związane z turbiną ...ponieważ skoro sprężareczka załapuje ciągu czyli pompuje to ma jakies tam swoje obroty które nie spadaja momentalnie na 1 sekunde ize turbo nie pompuje....przeciez w kolektorze spaliny caly czas rozkrecaja zabawe...wg mnie cos jest z paliwem...skor turbbo sie krteci bo piszesz ze ciagnie a na chwillke dostaje zamule to raczej gdzies wystepuja braki z paliwem(poprostu nie ma z czego wzuiac koników)
turbo słóży tylko do pomocy przy robieniu mocy zaś moc bierze sie z ropy...przemyśl to...ja stawiam na paliwo. jezlei to turbo( co dla mnie byłoby dziwne jesli chodzi o objawy) to napisz co z nia bylo nie tak bo jestem ciekaw
turbo słóży tylko do pomocy przy robieniu mocy zaś moc bierze sie z ropy...przemyśl to...ja stawiam na paliwo. jezlei to turbo( co dla mnie byłoby dziwne jesli chodzi o objawy) to napisz co z nia bylo nie tak bo jestem ciekaw
Zrozumiałem co to samochód gdy kupiłem HONDE....
ok dzieki za rade a na co zwrocic uwage jesli mowimy o paliwie od cego zaczac diagnoze bo faktycnie turbo normalnie krci tylko te spadki mocy na 1 sekunde i dalej idzie i po jakims czasie znowu zamuli na sekunde
[ Dodano: 18 Lis 2007 15:07 ]
a co myslisz o kierowniczkach albo przeplywomierzu albo n75 tez slyszalem takie opinie
[ Dodano: 18 Lis 2007 15:07 ]
a co myslisz o kierowniczkach albo przeplywomierzu albo n75 tez slyszalem takie opinie
- misiekemeryt160
- Ma gadane
- Kontakt: