Wyciągniecie wykładziny...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Golf_130tdi
Mały gagatek
Mały gagatek

Wyciągniecie wykładziny...

Post autor: Golf_130tdi » sob lis 17, 2007 22:56

Drodzy koledzy ostatnio założylem temat o tym ze mam w swojej IV-czce wode:( wszystko co dało się zaklecic i co mogło spowodowac ze woda dostała sie do środka zrobilem...lecz jeszcze widze ze woda sie pojawia:( chce wyciągnąc wykładziny tylko niewiem czy czasem nie bedzie trzebabylo fotela wyciągnąc ?? a slyszalem ze jak fotel to trzeba jechac do specjalisty żeby czegos nie pourywac i aby poduchy nie wywaliło dajcie mi rady jak rozebrac??

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » sob lis 17, 2007 23:36

Wojna z wykładziną cały środek musisz rozwalć od podstaw dłłłłłłłłługa droga do sukcesu powodzenia.

Golf_130tdi
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Golf_130tdi » sob lis 17, 2007 23:49

aha a nie da sie jakos łatwiej bez wyciągania siedzenia?? bo w jednym miejscy woda jest

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » sob lis 17, 2007 23:52

Pisałeś o wykładzinie a jest w całości i napierw idzie wygłuszenie potem wykładzina z powycinanymi dziurami a potem to wszystko co na niej widzisz także zadyma na całego ja kiedyś w mkII całą wywalałem ale to pikuś przy mkIV

Golf_130tdi
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Golf_130tdi » ndz lis 18, 2007 00:18

bo ja chce tylko troszke ją wyciagnąc zeby był przeplyw powietrza i lepiej wyschło

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » ndz lis 18, 2007 00:26

Tylko trochę się nieda a jak będą upały w lecie to powinna wyschnąć choć może się nieudać.Tak wogóle to musisz znależć drogę wody bo już nic Ci niepomoże jak dalej woda będzie walić do środka.

Awatar użytkownika
GarageBoy
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: GarageBoy » ndz lis 18, 2007 00:31

Golf_130tdi pisze:bo ja chce tylko troszke ją wyciagnąc zeby był przeplyw powietrza i lepiej wyschło
Możesz spróbować jak miałem opla to tak zrobiłem, (ale tam wygłuszenie było z jakiejś gumy).

A w moim mkIII waliło wilgocią rozbebeszyłem na części pierwsze i wyciągnąłem wykładzinę, a tam kaszana (wata wygłuszająca przypominała gnojowisko).

Z samym rozebraniem (bynajmniej w mkIII) nie jest aż tak strasznie (0,5 dnia spokojnej roboty przy browarku). A co do AirBaga to myślę, że odłączenie aku pomoże :chytry: rozbebeszone wnętrze możesz zobaczyć u mnie na pierwszej stronie :dol: :dol: :dol: :dol: :dol: :dol: :dol: :dol: :dol: :dol: :dol: :dol: :dol:

Golf_130tdi
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Golf_130tdi » ndz lis 18, 2007 00:57

jak najszybciej bedę szukał drogi wody...i później wyszysze:)

Awatar użytkownika
GarageBoy
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: GarageBoy » ndz lis 18, 2007 14:23

Golf_130tdi pisze:jak najszybciej bedę szukał drogi wody...i później wyszysze:)
Co do sposobu suszenia, to ja podłączyłem farelkę. Tylko co jakiś czas trzeba było rzucić okiem :chytry:

Awatar użytkownika
B_e_n_e_k
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: B_e_n_e_k » ndz lis 18, 2007 14:56

Ja bym proponował udac sie do jakiegoś tartaku, albo stolarza i zapytać o suszarnie gdzie się suszy deski.... mam taką, w warsztacie ojca. Temperatura tam wynosi około 60* . Może akurat do mojej autem nie wjedizesz, ale sam suszyłem kiedys tam kanape po imprezie :)) poł dnia i wysuszyla całą gąbkę w srodku. Popytaj sie w okolicy o jakąś wiekszą to może ci kiedys ktoś udostępni.

tjwasiak
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: tjwasiak » ndz lis 18, 2007 15:28

Jeśli chodzi o wodę w środku, to podejrzewałbym że dostaje się poprzez filtr przeciwpyłkowy i nagrzewnicę :(
A jeśli chodzi o rozbebeszenie wnętrza - fotele wychodzą bez żadnych super specjalnych narzędzi! Niestety żeby wyjąć dywan bez cięcia musisz wyjąć i nagrzewnicę. Z pewnego źródła słyszałem że w aucie bez klimy wyjęcie deski i nagrzewnicy w Mk4 to 45 minut roboty...
BTW. W tej chwili powolutku rozbieramy wnętrze w Mk4 u mojego brata. Deska to rzeczywiście "pikuś". Została nam nagrzewnica i właśnie dywan, tylko brakuje troszkę czasu :(

Golf_130tdi
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Golf_130tdi » czw lis 22, 2007 22:49

koledzy problem rozwiązalem...:) z linki nie leciało ani z szyberdachu bo niemam:D okazało sie ze guma która jest w podłodze a z zewnatrz jest w srodku belki wzamacniającej jest luźna i łatwo sie wyciaga przykeliłem i teraz suchutko:D oczywiscie wyszyszylem wykladzine:D i teraz znów moge śmigac:D

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”