pompa wody który z zamienników polecacie ????
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
siemanko
mam pytanko jak w temacie
siadła pompa tnz jeszcze kręci ale ostro nawala z niej płyn
byłem u magika i on twierdzi ze to mozna uszczelnic
ale ja skłaniam się do jej wymiany tym bardziej ze przy wymianie rozrządu pompa nie była wymieniana a grzdyl ma juz 250 tys km na karku
ale jast problem bo nie wiem jaka pompę wybrac sporo maja tych zamienników w róznych cenach (intercars)
nie orientowałem się w cenie orginału ale myślę że na zamienniku się oprę
i jeszcze jedno ile za taka wymiane moze krzyknąc mechanik
obdzwoniłem paru i żaden nie chce zejśc poniżej 200 zeta
pozdro
mam pytanko jak w temacie
siadła pompa tnz jeszcze kręci ale ostro nawala z niej płyn
byłem u magika i on twierdzi ze to mozna uszczelnic
ale ja skłaniam się do jej wymiany tym bardziej ze przy wymianie rozrządu pompa nie była wymieniana a grzdyl ma juz 250 tys km na karku
ale jast problem bo nie wiem jaka pompę wybrac sporo maja tych zamienników w róznych cenach (intercars)
nie orientowałem się w cenie orginału ale myślę że na zamienniku się oprę
i jeszcze jedno ile za taka wymiane moze krzyknąc mechanik
obdzwoniłem paru i żaden nie chce zejśc poniżej 200 zeta
pozdro
FAW jest taka firma. Znalazłem parę linków ponoć FAW robi podzespoły dla VW. Tutaj jakieś info o firmie znalezionej w necie http://www.faw.com/webcontent/index.jsp czyli wychodzi że to jakaś chińska korporacja... Teraz żałuje że kupiłem ja
Kolego u ciebie W TD pompa wodna lata na pasku od altka więc nie trzeba jej wymieniac przy kazdej wymianie rozrządu. To taka informacja na przyszłość, ale jak piszesz ze juz ledwo lata to pewnie od nowości nie by ła zmieniana.A co do firm to na pierwszym miejscu SKF, takze pompy DOLZ są dobrej jakości. pzdr.
juz sam nie wiem z pompy po prostu leci płyn myślałem ze to dyskwalifikuje pompę i trzeba ją wymienićszatanek pisze:Kolego u ciebie W TD pompa wodna lata na pasku od altka więc nie trzeba jej wymieniac przy kazdej wymianie rozrządu. To taka informacja na przyszłość, ale jak piszesz ze juz ledwo lata to pewnie od nowości nie by ła zmieniana.A co do firm to na pierwszym miejscu SKF, takze pompy DOLZ są dobrej jakości. pzdr.
chciałem to zrobić w sobotę ale nie mogłem znaleźć od reki wolnego fachmana , notabene każdy z nich twierdził że mogę spokojnie jeszcze pojeździć tylko uważać na poziom płynu
to jak to jest mogę dolewać i śmigać przez jakiś czas
czy szybko wymieniać??
Ostatnio zmieniony ndz lis 18, 2007 02:42 przez PROGRAF, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam, chciałbym sie podpiąć pod temat. Zwracam sie po porade jaką pompe wody mi polecacie. Mam golfa 1.9D silnik 1Y. chcialbym sie dowiedzieć jakie oznaczenie pompy musi być do mojego silnika noi także licze na opinie co do cen oraz firm, z góry wielkie dzięki!
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
Ja kupilem torpana i smiga juz przeszło 20 tys.km. A co do roboty sam sobie wymieniałem i nie trzeba się znać na tym. jak byś był z mojej okolicy sam bym ci wymienił. Za pompe zapłaciłem koło 60 zeta, ale robota nie powinna przekroczyc 120 pln
u mnie pompa ma minimalny luz, wyczuwalny jak szarpie ręka lecz nie dzuży, kręci sie bez oporów. taka pompa nadaje sie do użytku? czasami slysze odglosy postukiwania spod maski czy to moze ona tak stukać? (odgłos tego stuku jest podobny do stuku luźnej pompy olejowej w MKII 1.3, łańcuszek tak stukał) w sumie najlepszym sposobem byloby ściągnąć pasek z pompy i zapalić silnik..
jak mi tak stukało to okazało się że to pompa wspomagania schodzi