Płyn uszczelniający chłodnicę
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Płyn uszczelniający chłodnicę
Witam.Kupiłem jakiś niemiecki płyn do uszczelniania układu chłodzenia.Czy można bez obaw go zalewać?Czy nie ma skutków ubocznych i czy jest skuteczny?Ktoś stosował tego rodzaju uszczelniacze?
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
-
- Forum Master
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Nie przesadzaj KolegoTomasz Żaguń pisze:Czyli sumując załatwisz sobie wszystkie dzury te co lecą i te co chłodzą generalnie zapaprzesz cały układ i to będzie koniec operacji. Jak chcesz sprzedac auto i kogoś załatwić na cacy to polecam .powodzenia.
Golf nie ma chłodnicy jak najnowszy merc -grubości małego palca-ma jak w ruskim kombajnie-i tak samo wydajną- i nie tak łatwo ją zasyfić
Mireko-co ty chcesz tym uszczelniać? Jak np cieknący wąż -to lepiej zrób wymianę
Ale jak np wyciek z chłodnicy(uszczelniałem 3 razy po kamykach ) to polecam bo cena łatania albo wymiany chłodnicy jest niewspółmierna do butelki płynu
- Paweł Marek
- V.I.P.
Kto nie ma własnych złych doświadczeń będzie polecał, kto takie ma już nigdy niczego nie wsypie i nie wleje. Ja sobie pozatykałem w swojej jetce wszystkie cieńsze rurki ogrzewające gażnik i nagrzewnicę. Co prawda pomogło wypłukanie proszku wodą pod ciśnieniem ale nakląłem się na siebie ile wlezie.
A starsi kierowcy polecają musztardę.
A starsi kierowcy polecają musztardę.
Ostatnio zmieniony sob lis 17, 2007 22:04 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.