zmiana silnika benz. na diesel

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

marhiw
Mały gagatek
Mały gagatek

zmiana silnika benz. na diesel

Post autor: marhiw » sob lis 17, 2007 13:31

Witam wszystkich.
Posiadam golfa III 1.8 AAM ale troche mnie kosztuje jego utrzymanie. Pali mi jednak troszke za duzo jak na moja kieszen.Miesci sie w 8l/100 w trasie.Ale ja mało jezzdze w trasy wiecej po miescie. I chciałem sie dowiedziec co bedzie bardziej korzystne założenie lpg za ok 1500 zł czy przeszczep na tdi. Jak myslicie co mi sie bardziej oplaci. Dodam ze silnik diesla kupiłbym gdzies za ok 2 tys.

Z góry dzieki za odpowiedzi

bogik
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: bogik » sob lis 17, 2007 13:37

bardziej oplaca sie zalozyc gaz albo sprzedac fure i dolozyc troszke do diesle,bo przelozenie silnika niekonczy sie tylko na samej zamianie ale takze na zmianie elektryki sprezyn licznika i innych... zdecydowanie drozej wyjdzie i wiecej roboty nie oplaca sie!!

Awatar użytkownika
woytooo
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: woytooo » sob lis 17, 2007 13:52

Hej, no ja bym zakładał gaz ale tylko w autoryzowanej stacji. U siebie mam instalkę Elpigazu, jeżdżę już ponad 3 lata, jak na razie nie miałem żadnych problemów.
Spala mi na trasie /Kraków-Miechów/ ok 7.4 l/100 - jeżeli nie przekraczam 80 km/h, po mieście spala mi ok.8-8,5. Średnio w miesiącu robie 2600-3000 km za ok 390 - 430 zł.
Średni koszt 100km to ok. 17-20 zł, zależnie od ceny gazu i jakości oczywiście. pzdr :bigok:

Awatar użytkownika
Ładziox
VWmaniak
VWmaniak
Kontakt:

Post autor: Ładziox » sob lis 17, 2007 14:01

witam ja robilem przeszczep w swoim mk3 z identycznych powodow jak twoje, tylko ze ja robilem to 2 latatemu i silnika diesla byl drogie i kupilem 1.9D kosztowal mnie 2tys, dodam iz jest troche przerobek ale nie zaluje tylko ze ja nie mialem kosztow przerobki, wiekszosc osob bedzie Ci to odradzala ale ja jestem zadowlony dadam ze nie wymienialm licznika jedyna roznica jest w obrotomierzu i jest kontrolka swiec rarowych, sa zmiany w elektryce, troche zmian w zbiorniku. jezeli chcesz wiecej inf. pisz na pw.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”