Dziwny "szum" dobiegający z przodu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dziwny "szum" dobiegający z przodu
Witam. Problem pojawił się dziś. Choć nie wiem na czym polega. Coś z przodu, mam wrażenie że zaraz za deską rozdzielczą, mi szumi. Szum zwiększa natężenie wraz ze wzrostem prędkości, bez znaczenia na jakim biegu, czy na luzie. Tarcze ciepłe, ale w normie, nie ściąga mnie na żadną stronę, hamuje prosto. Co to może być? Szum jest na tyle głośny, że cholernie mnie zaniepokoił, próbowałem dojść sam co to, albo znaleźć w szukajce, ale obie próby zakończyły się fiaskiem..
Aha, łożyska są git, opony też, półoś może wydawać takie dźwięki?
Aha, łożyska są git, opony też, półoś może wydawać takie dźwięki?
Ostatnio zmieniony pt lis 16, 2007 14:34 przez Gutekspc, łącznie zmieniany 1 raz.
Everyone dies. Not everyone lives.
- kwadrat
- Forum Master
- Auto: 2x Golf
- Silnik: 2x +
Sprawdz łozysko w kole. Moze sie juz konczy
Mein grün GT(i) produziert in Wolfsburg
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
- czarna małpa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
cdn...
Może to łożysko alternatora??Mi tez tak chuczało,pozniej juz zaczeło zgrzytać...a pózniej ..wymieniłem.pozdro all
- kwadrat
- Forum Master
- Auto: 2x Golf
- Silnik: 2x +
Wiec raczej alternator to nie bedzieGutekspc pisze:Szum zwiększa natężenie wraz ze wzrostem prędkości, bez znaczenia na jakim biegu, czy na luzie
Mein grün GT(i) produziert in Wolfsburg
Wymieniłem, ale ze dwa tyg temu.dziejo pisze:a nie wymieniłes opon na zimowe ??
Sprawdzałem oba przednie przed wymianą opon na zimówki. Były okey.kwadrat pisze:Sprawdz łozysko w kole. Moze sie juz konczy
Linka przy liczniku? Powietrze to nie jest, szum jest.. Jakby to określić "metaliczny"....OSA... pisze:Gutekspc, a nie szumi linka przy liczniku albo uszczelka pod szyba z przodu i powietrze szumi, bo mowisz ze to zaraz za deska rozdzielcza? pół os raczej nie mogła by tak szumieć.
Właśnie im więcej szukam, tym więcej pytań.. Wydech siedzi dobrze, sprawdziłem i przy portkach i na wieszakach, pobieżnie obejrzałem tarcze z przodu i też wszystko ok.. Do bębnów nie zaglądałem, ale nie grzeją się, więc o tarciu okładzin nie ma mowy.. Zostają piasty, półosie.. Najdziwniejsze jest to, że nie czuję różnicy podczas jazdy, przyspiesza tak samo, hamuje też, nierówności i zakręty też bez zmian.. Zastanawiałem się nad czymś, co może trzeć np. o pasek klinowy, ale było by to słyszalne już od kilku km/h, a wyraźnie ok. 50 (nie wiem dokładnie - brak prędkościomierza) zaczyna się ten szum..
[ Dodano: 17 Lis 2007 16:42 ]
Dwóch gości w golfie, obaj przysunięci do deski rozdzielczej nasłuch ując, efekt - szum, a teraz nawet popiskiwanie dobiega z okolic drążka zmiany biegów. Chyba sprawdzę olej w skrzyni..
[ Dodano: 17 Lis 2007 16:42 ]
Dwóch gości w golfie, obaj przysunięci do deski rozdzielczej nasłuch ując, efekt - szum, a teraz nawet popiskiwanie dobiega z okolic drążka zmiany biegów. Chyba sprawdzę olej w skrzyni..
Ostatnio zmieniony sob lis 17, 2007 17:42 przez Gutekspc, łącznie zmieniany 1 raz.