Zna ktos oznaczenie tego silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- bolekprezes
- Nowicjusz
- Kontakt:
- bolekprezes
- Nowicjusz
- Kontakt:
To silnik AEA sam posiadam ten silnik.. Nie miałem z nim większych problemów ale jak będziesz kupował jakieś części to upieraj sie ze masz silnika AEA bo sprzedawcy nie mogą go często znależć w katalogach i sprzedają części do ABU... ja tak kupiłem pasek rozrządu..ale wtedy byłem zielony... ten silnik to tylko 75 koni i niestety zacznie Ci doskwierać brak mocy ale jeśli jeździ się odzczędnie to potrafi odwdzięczyć się przyzwoitym spalaniem... widzę że masz w nim wymienioną kopółkę rozdzielacza na nową... często niestety psują się mocowania wydechu ale tak poza tym to od 3 lat bo tyle mam Golfa z tym silnikem nie miałem żadnych awarii
WsZyStKo. Co Na PrAwDę LuBiĘ JeSt AlBo NiEmOrAlNe AlBo NiElEgAlNe AlBo TuCzĄcE :D
WITAM KOlLEGEStopek pisze:To silnik AEA sam posiadam ten silnik.. Nie miałem z nim większych problemów ale jak będziesz kupował jakieś części to upieraj sie ze masz silnika AEA bo sprzedawcy nie mogą go często znależć w katalogach i sprzedają części do ABU... ja tak kupiłem pasek rozrządu..ale wtedy byłem zielony... ten silnik to tylko 75 koni i niestety zacznie Ci doskwierać brak mocy ale jeśli jeździ się odzczędnie to potrafi odwdzięczyć się przyzwoitym spalaniem... widzę że masz w nim wymienioną kopółkę rozdzielacza na nową... często niestety psują się mocowania wydechu ale tak poza tym to od 3 lat bo tyle mam Golfa z tym silnikem nie miałem żadnych awarii
piszę go mam mk3 z takim samym silnikiem AEA 1.6 95 r.i mam pytanie jak odpala zimny silnik odrazu za 1 przekreceniem stacyjki ? bo u mnie za 2 razem i chwilę to trwa ale zaskoczy wkurza mnie to. Drugie pytanie na kopułce jest taka blacha ona musi być?
może posiadasz jakies nowinki odnośnie tego silnika ulepszenie to proszę podaj. pozdrawim
- Paweł Marek
- V.I.P.