Wymiana rozrządu w ALH 99r.

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

radekzaj
Nowicjusz
Nowicjusz

Wymiana rozrządu w ALH 99r.

Post autor: radekzaj » pt lis 16, 2007 10:20

Witam, przeszukałem i poczytałem forum odnośnie wymiany rozrządu, ale mam takie pytanie, jako laik w tych sprawach :-)

Czy cena ok. 600zł za cały zestaw (rolki, pasek itd.) + pompa wody to dobra cena czy za drogo krzyczą sobie w sklepie?? Warto zainteresować się częściami zamawianymi z internetu? Ile może kosztować robocizna (plus minus) przy wymianie rozrządu w tym silniku? Czy w tym modelu nie trzeba podłączać do VAG'a po wymianie, żeby ustawić odpowiednie parametry?

I jeszcze tak przy okazji, może ktoś poleci mi dobrego mechanika ( i nie drogiego :D ) w Koszalinie (ewentualnie Białogard).

Awatar użytkownika
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI

Re: Wymiana rozrządu w ALH 99r.

Post autor: PinkFloyd » pt lis 16, 2007 10:59

radekzaj pisze:Witam, przeszukałem i poczytałem forum odnośnie wymiany rozrządu, ale mam takie pytanie, jako laik w tych sprawach :-)

Czy cena ok. 600zł za cały zestaw (rolki, pasek itd.) + pompa wody to dobra cena czy za drogo krzyczą sobie w sklepie?? Warto zainteresować się częściami zamawianymi z internetu? Ile może kosztować robocizna (plus minus) przy wymianie rozrządu w tym silniku? Czy w tym modelu nie trzeba podłączać do VAG'a po wymianie, żeby ustawić odpowiednie parametry?

I jeszcze tak przy okazji, może ktoś poleci mi dobrego mechanika ( i nie drogiego :D ) w Koszalinie (ewentualnie Białogard).
Komplet bez pompy wody kosztuje do tego modelu ok 500zł wiec cena normalna. W tym silniku jest kilka rolek i pompa na rozrzadzie wiec trzeba ja wymienic. Od razu przy wymianie sprawdza sie Vagiem kat. Zrób u kogos kto zrobi to za jednym razem

Awatar użytkownika
korfanty
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: korfanty » pt lis 16, 2007 11:01

Jeśli to są markowe części (SKF, EVR, INA, CONTI, BOSCH) to dobra cena, za wymianę ok 150-200zł, kąt po wymianie zawsze trzeba sprawdzić, jeśli zachodzi potrzeba przestawić.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”