dziwne odgłosy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
dziwne odgłosy
niewiem co to za odgłoy w silniku, wyregulowałem wtryski, podjechałem do mechanika a on powiedział ze to panewki , wydaje mi sie ze to nie to bo jezdze juz tak od roku a golfik 2 z 1986 roku daje rade wyciagnac 160 km/h. nie oszdzedzam za bardzo silnika obroty nieraz sa wysoke a golfik na wyzszych nadal stuka tak metaliczny odgłos. nawet teraz gdy sa czasem mrozy to odpala bez problemu
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
nie ma róznicy wali tak samo jak jest zimny i jak jest ciepły. dziwi mnie to bo jak by było to cos złego to silnik by padł. a ja naprawde jestem zadowolony z golfa nigdy mnie nie zawiudł . mam go rok i wymieniłem tylko łozyska w kołach . nic sie nie psuje tylko te pukanie mnie martwi a puka juz tak z 10 miesiecy
-
- Nowicjusz
wlasnie ,,szklaneczki'' to sa hydrauliczne popychacze zaworow i one wydaja taki metaliczny dzwiek ,co do kosztow to około 300zl same popychacze 8szt,
[ Dodano: 14 Lis 2007 16:06 ]
a co do wymiany to trzeba zdjac pasek rozrzadu przynajmniej z kola z walka rozrzadu zdjac pokrywe zaworow, odkrecic kolo walka rozrzadu , wyjac walek rozrzadu i masz przed soba popychacze,jest troszke roboty,
[ Dodano: 14 Lis 2007 16:06 ]
a co do wymiany to trzeba zdjac pasek rozrzadu przynajmniej z kola z walka rozrzadu zdjac pokrywe zaworow, odkrecic kolo walka rozrzadu , wyjac walek rozrzadu i masz przed soba popychacze,jest troszke roboty,
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
jezeli koszt takich popychaczy to ok 300 zł to chyba zastanowie sie nad wymiana silnika. moge kupic silnik 1.9 d za 450 zł . sam go sobie załoze . nigdy nie jezdze do mechaników. miałem kiedys opla w dizelku tak czesto sie psuł ze zwykły silnik dizla rozbiore sam. tylko pytanie jezeli silnik ładnie zapala czy warto robic te popychacze czy moze kupic ten 1.9
[ Dodano: 14 Lis 2007 17:29 ]
a jak nie wymienie tych popychaczy to moze sie cos stac z silnikem
[ Dodano: 14 Lis 2007 17:29 ]
a jak nie wymienie tych popychaczy to moze sie cos stac z silnikem
- golfbrojce
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
te popychacze odpowiadaja za luz zaworow, i gdy luz jest zbyt duzy poprostu glosno klepia i to ten dzwiek metaliczny ,gorzej jak jest zbyt maly luz wtedy zawory sie niedomykaja ,ale jak silniczek chodzi i pali na dotyk to ja bym tego nieruszał, a diesel poprostu lubi klekotac,a co do kupna silnika za 450zl i jego wymianie to napewno tyle niewyjdzie zawsze jest cos do dokupienia i niewiadomo czy ten ,,nowy'' stary silnik niebedzie glosniej klekotal ,ale wybor nalezy do ciebie,
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
OK, jutro postaram sie to nagrac telefonem.
edit:
Tak to sobie puka :/
nagranie w formacie amr (do odtoworzenia w quick time lub real player)
http://s008.wyslijto.pl/?file_id=12423536578475850444
edit:
Tak to sobie puka :/
nagranie w formacie amr (do odtoworzenia w quick time lub real player)
http://s008.wyslijto.pl/?file_id=12423536578475850444