Trzeszczenie kokpitu!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Trzeszczenie kokpitu!!
Zauważyłem, że od kilku dni z okolic kokpitu dochodzą mnie dziwne dzwięki. Dzwięk ten podobny jest do uderzającego śniegu o szybe podczas szybszej jazdy. Co dziwne dzwięk ten pojawia się w różnych momentach i tak samo szybko jak się pojawia to znika. Czasem trzeszczy godzine, czasem krócej. Myślałem ze to może być ta kratka od nawiewu szyby. Wyciągnęłem ją i jeżdziłem troche bez niej ale dzwieki nadal sie pojawiaja. Czy któs ma pomysł co to moze byc???
no coz, pojawily sie luzy na mocowaniach elementow konsoli.
widzialem oficjalny biuletyn techniczny serwisu vw pt. "Instrument Panel, Eliminating Squeaks/Rattles" na ten temat gdzie rozwiazaniem jest naklejenie samoprzylepnych paskow filcowych (wojlokowych?) w odpowiednich miejscach
wiem gdzie jest ten pdf ale dotyczy beetle wiec jest dla ciebie raczej malo przydatny.
ale przynajmiej masz wskazana metode na wyciszenie autka
a to fragmencik z tego biuletynu:

widzialem oficjalny biuletyn techniczny serwisu vw pt. "Instrument Panel, Eliminating Squeaks/Rattles" na ten temat gdzie rozwiazaniem jest naklejenie samoprzylepnych paskow filcowych (wojlokowych?) w odpowiednich miejscach
wiem gdzie jest ten pdf ale dotyczy beetle wiec jest dla ciebie raczej malo przydatny.
ale przynajmiej masz wskazana metode na wyciszenie autka
a to fragmencik z tego biuletynu:

Krzycho, black new beetle 2.0i apk>aqy '99
www.newbeetle.pl

www.newbeetle.pl