piszczenie siolnika w golf mk3 1.6 ABU

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

ocznik

piszczenie siolnika w golf mk3 1.6 ABU

Post autor: ocznik » śr lip 06, 2005 12:34

kilka dni temu z silniczka mojego golfa zaczal wydobywac sie dziwny pisk.
Nie jest to piszczenie ciagle, pojawia sie raz znika. Zauwazylem ze lubi zaczac piszczec gdy dodam troszke gazu, przestaje znienacka. Nie jest to pasek klinowy. Piszczenie dobiega gdzies z tylu silnika przy kolektorze dolotowym. obok piszczenie pojawiaja sie niepokojace dzwieki tak jakby w srodku lataly jakies metalowe czesci :(
auto jezdzi, nie stracilo nic na mocy, tylko chalasuje. Nie dawno mialem wymieniane cale sprzeglo, nie wiem czy mechanik mi nic nie spier...
Prosze niech ktos mi wyjasni o co moze chodzic.
daniel@fen.pl

Awatar użytkownika
lolo_golf
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: lolo_golf » śr lip 06, 2005 12:45

Najszcześciej piszy luźny pasek.Może to rzeczywiście on wiec radzilbym sprawdzic, a co do halasu to moze jakieś lożysko ci sie rozsypało np. alternatora albo na rolce.Sciagnij pasek sprawdz to wszystko potem ladnie naciagnij i zobaczysz czy bedzie piszczeć.

ocznik

Post autor: ocznik » śr lip 06, 2005 13:12

Paski sa wpozo, sprawdzilem, moze to lozyska, ale ten dzwiek jest gdzies pod wtryskiem, pod kolektorem, no i nie piszczy ciagle, tylko co jakis czas, Nie dawno odebralem go z wymiany sprzegla (lozysko oporowe) mechanik o ktorego bylem niestety nie okazal sie kompetenty, wykasowal mnie jak za zborze a w dodatku dwa razy jezdzilem do poprawek linki sprzegla, moze cos zle zalozyl i te lozysko kwiczy :(

Awatar użytkownika
lolo_golf
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: lolo_golf » śr lip 06, 2005 14:06

No może być tak jak mówisz,że mechanik cos zesrał ztym łożyskiem :goof: Radziłbym ci podejchac do innego mechaniki i zapytać oco chodzi

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”