Jak wylaczyc ESP? Wylacznik na desce nie dziala.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

szorstki

Jak wylaczyc ESP? Wylacznik na desce nie dziala.

Post autor: szorstki » wt lis 13, 2007 23:07

Samochód miał zrobioną diagnostykę która wykazała ze system jest sprawny, i faktycznie działa jednak nie mogę go wyłączyć... Nie wiem czy to wina przełącznika czy po prostu tak ma być...?
Ale skoro ten przełącznik jest na desce rozdzielczej to do cholery jasnej powinien służyć czemuś. No nie??
Proszę mi powiedzieć/odpisać czy po w ciśnięciu przełącznik esp ma wracać na swoja pierwotną pozycję, czy zostaje jakby wciśnięty tak jak np. włącznik awaryjnych ? A dopiero po powtórnym naciśnięciu ma wrócić do położenia początkowego. Próbowałem go wciskać i przytrzymać przez chwilkę , bo tak jest w niektórych innych pojazdach. Próbowałem go nawet wymontowywać by sprawdzić czy w ogóle jest podłączony... Jest podłączony...
I do tego fotel kierowcy oraz tylna szyba nie grzeją kiedy trzeba... Co jest grane?
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam ;)
Ostatnio zmieniony śr lis 14, 2007 00:06 przez szorstki, łącznie zmieniany 1 raz.

valerio
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: valerio » śr lis 14, 2007 08:15

Włącznik esp po aktywacji ma pokazywać dezaktywację esp świeceniem na zegarach i podświetleniem napisu esp na włączniku, czy włącznik ma dwie pozycje wciśnij/wyciśnij to muszę sprawdzić bo nie pamiętam. Co do nie działających ogrzewań to czy sprawdzałeś bezpieczniki i kostkę połączeniową pod siedzeniem?
Ostatnio zmieniony śr lis 14, 2007 08:17 przez valerio, łącznie zmieniany 1 raz.

valerio

gala
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: gala » śr lis 14, 2007 08:29

wylacznik esp ma wracac do pierwotnej pozycji :

szorstki

Post autor: szorstki » śr lis 14, 2007 12:49

Racja, trzeba sprawdzić kostkę! Może z tąd takie przerwy w ogrzewaniu...
Od niedawna jestem posiadaczem tego wehikułu, nie znam go jeszcze dobrze żeby wiedzieć gdzie i czego szukać... Dziękuje za szybka odpowiedź. Jeśli chodzi o esp przy przekręceniu kluczyka w pozycje gdzie zapalają się kontrolki , ma być wyświetlony esp?

valerio
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: valerio » śr lis 14, 2007 14:12

tak, esp a dokładnie (jeżeli dobrze pamiętam, musiałbym zejść do auta) raczej kontrolka trojkąta z obwodem strzłki ma się zaświecić i zgasnąć

valerio

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”