Witam forumowiczów!
Posiadam MK4 AJM 2001r. Po środku między zegarami jest bardzo interesujący mnie wyświetlacz . Czy ktoś miał może jakieś doświadczenia z wykorzystaniem tego wyświetlacza - chodzi mi o to czy istnieje jakaś możliwość podpięcia się pod niego jakimś protokołem (CAN?) i np wysterowanie go dodatkowo w swój sposób (mechanikiem jestem kiepskim ale z elektroniką bym sobie poradzil).
Drugie pytanie dotyczy komunikatów na tym wyświetlaczu - czy mogę (VAG?) ustawić to tak, aby wyświetlacz przypominał mi o niskim stanie płynu do szyb?
Dzięki z góry za odzew,
Pozdrawiam
Wyświetlacz między zegarami
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
fvw, niski stan płynu do szyb masz standardowo przynajmniej ja tak mam
natomiast jeżeli chodzi o FIS to ciezko mi cokolwiek powiedzieć, chociaz miło by było widzieć na wyświetlaczy np ilość litrów paliwa w baku tak jak da sie to zczytac w VAG-u
pozdro
natomiast jeżeli chodzi o FIS to ciezko mi cokolwiek powiedzieć, chociaz miło by było widzieć na wyświetlaczy np ilość litrów paliwa w baku tak jak da sie to zczytac w VAG-u
pozdro
Ostatnio zmieniony śr lis 14, 2007 17:58 przez BiBix, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdro Kuba$$
- leo...
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jesli FIS jest oryginalny (nie dokładany) to w wypadku niedomagań niektórych urządzeń sam będzie krzyczał o sprawdzenie (światła przednie olej światła stopu itp) ... ponad to - powinieneś miec podstawowe informacje - spalanie chwilowe - średnie - średnia prędkośc - zasięg na paliwie w baq ...
z tego co pamietam jest mozliwośc zmiany z napisów na ikonki ... VAG'iem trzeba w ustawieniach zegarów poszperac ...
z tego co pamietam jest mozliwośc zmiany z napisów na ikonki ... VAG'iem trzeba w ustawieniach zegarów poszperac ...
leo..., no własnie zasieg na paliwie w baku... tego niemam da sie to jakoś z poziomu VAG-a zmienić ?? a moze jest szansa na podmianę softu licznika???
Ostatnio zmieniony śr lis 14, 2007 18:01 przez BiBix, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdro Kuba$$