Ja mam problem z blokującym się jednym kolem przednim (lewe) kontrolka ABS zaswieca sie tylko podczas
odpalania auta gaśnie po sekundzie wydawało by sie wszystko ok, ale podczas gwałtownego hamowania,
koło lewe blokuje, a pedał hamulca opada na dół( i tak zostaje dopuki auto nie zatrzyma sie co sprawia ze jazda jest bardzo niebezpieczna) i samochód hamuje aż do zatrzymania. Dodam ze po odpieciu abs tzn wyjeciu bezpiecznika samochod zachowoje sie juz dobrze tzn wszystkie kola hamuja równo i pedał nie zostaje w podłodze. Tyle ze swieca kontrolki ABS ,ESP i ręcznego no i nie działa ABS. Zmieniłem Czujnik ABS i nic, po podłaczeniu do VAG'a nie wykryto zadnych błędów. Proszę o pomoc... auto kupiłem 2 miesiace temu, wiec nie wiem od kiedy to nie działa, wszsytko wyszło na śliskiej nawierzchni, gdy ABS sie właczył Pozdrawiam
Blokujace sie koło, problem z ABS
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
greg
dziwna sprawa - to znaczy - blokuje się koło, następnie załącza ABS i hamuje do bólu ale koło nadal jest zablokowane czy już hamuje normalnie tyle że ABS nie odpuszcza?? Jeśli tak wygląda raczej na usterkę w pompie ABS lub też nie wiem , zapowietrzenie lub przytkanie którejś rurki (nie koniecznie tej od lewego przodu)
[ Dodano: Wto Lis 13, 2007 8:21 am ]
na VAG nic nie wyszło - czujnik ciśnienia hamowania też ok?
[ Dodano: Wto Lis 13, 2007 8:21 am ]
na VAG nic nie wyszło - czujnik ciśnienia hamowania też ok?
Problemy z ABS
Jest tak ze podczas hamowania od razu blokuje lewe koło przednie i wogole nie dziala ABS na to koło na reszte kół chyba działa bo nie blokuje ich. ale pedał nie odpuszcza i zostaje w podłodze dopóki samochód nie zatrzyma sie. Vag nie wyrzucił błędów , dziwna sprawa. chyba bez wizyty w serwisie się nieobedzie pozdrawiam