golf 2 (silnik 1.8 na wtrysku nie wiem dokładnie jakim + lpg ) zaczął gasnąc na benzynie.
Odpalam na benzynie i jak tylko puszcze pedał gazu to gaśnie. Obojętnie ciepły czy zimny. Na lpg jest wszystko ok ale jak tylko przezyce na pb zdycha.
Kolega poradził sprawdzić odmę-nie wiedziałem gdzie to teraz wiem ze od spodu na rurze idącej z filtra powietrza do silnika. Sprawdziłem i u mnie jest tam tylko mały wypustek a podobno powiniem być wąż .. czy mozliwe ze on sie odczepil i go zgubilem ? Prosze powiedzcie jak to dorobić i jak w ogole powinno wyglądać ??
Ewentualnie jaka moze byc inna przyczyna gaśnięcia na benzynie??
Gaśnie na pb (odma)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
agrala
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
http://vw2.info/vwforum/kody/
masz tu jak zdiagnozowac elektronike silnika- moze cos ci to pomoze, jezeli nic nie wykaze to znaczy ze jest jakies uszkodzenie mechaniczne
Zamiast testera mozna uzuc diody led i rezystora ktory obnizy napiecie na diodzie.
Na zdjeciu mozna zobaczyc odme. Odma laczy pokrywe zaworow z pokrywka nad przepustnica. Raczej nie jest to wina odmy
masz tu jak zdiagnozowac elektronike silnika- moze cos ci to pomoze, jezeli nic nie wykaze to znaczy ze jest jakies uszkodzenie mechaniczne
Zamiast testera mozna uzuc diody led i rezystora ktory obnizy napiecie na diodzie.
Na zdjeciu mozna zobaczyc odme. Odma laczy pokrywe zaworow z pokrywka nad przepustnica. Raczej nie jest to wina odmy
- Paweł Marek
- V.I.P.