P.S da sie z tym powoli dojezdzic do piatku?
Latajace przednie kolo w tyl i w przod....Looknijcie ;)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Latajace przednie kolo w tyl i w przod....Looknijcie ;)
Sluchajcie, mam pytanko, dokrecalem dzis szpilki od tak z nudow, dla pewnosci po wymianie kol, i przy dokrecaniu przedniego lewego kola zauwazylem ze ma luz w tyl i w przod w lini prostej, dosyc spory jak na uklad jezdny. Tak samo przy hamowaniu podczas jazdy do tylu obciera juz o nadkole (15 cali, 65 profil). I tu moje pytanko, co to jest? Tam jest jakis stabilizator? Odkrecil sie? Urwana guma? dodam ze podszas jazdy po kamienistej drodze "mysli swych nie slysze" tak sie tlucze....Czekam rady "moich" fachowcow 
- Turbonalepa
- Ma gadane

- Kontakt:
Jeżeli koło porusza się w płaszczyźnie poziomej patrząc z boku auta to najprawdopodobniej wahacz na mocowaniu do nadwozia ma luz. Wahacz w mk II jest w dwóch miejscach przymocowany do nadwozia elementami metalowo gumowymi i poprostu się już wyrobiły. Ja bym tak nie jeździł bo przy hamowaniu jka się koło cofnie to się może o coś zablokowac i będzie kiepsko...
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- grandi
- Lord GTI

- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
A łożyska amortyzatora też może miec wpływ na to ?
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Latajace przednie kolo w tyl i w przod....Looknijcie ;)
sprawdz tuleje wachacza wyglada na rozerwana gume tulei g.met
Ostatnio zmieniony pn lis 12, 2007 21:55 przez norek111, łącznie zmieniany 2 razy.
- Pruszkowiak
- Forum Master

- Kontakt:
U mnie tak było to wymieniłem tuleje i sworznie oraz łożysko poduszki amora i mam spokój na długi czas
Jestem zdania że zrobić raz a porządnie a nie że co 2 tygodnie rokręcać samochód bo musze wymienić jakiś mały element gumowy.Pozatym zawieszenie w MK3 jest proste i nie kosztowne więc można Sobie powymieniać elementy na zaś 
coś czuje ze tez mnie to czeka bo po dziurach mi się tłucze (żwirowa droga) ale koło ma luz w pionie, wypatrzyłem ze to łożysko amortyzatora i pewnie te tulejki tez wymienie na wahaczu. Ile to będzie mnie kosztować?Pruszkowiak pisze:U mnie tak było to wymieniłem tuleje i sworznie oraz łożysko poduszki amora i mam spokój na długi czasJestem zdania że zrobić raz a porządnie a nie że co 2 tygodnie rokręcać samochód bo musze wymienić jakiś mały element gumowy.Pozatym zawieszenie w MK3 jest proste i nie kosztowne więc można Sobie powymieniać elementy na zaś
Ostatnio zmieniony wt lis 13, 2007 11:14 przez arab_den, łącznie zmieniany 1 raz.
Oo===w===oO
- Pruszkowiak
- Forum Master

- Kontakt:
zestaw naprawczy znalazłem za 66zł http://www.allegro.pl/item267279164_zes ... znie_.html tylko niewiem jakie mam swoznie 17 czy 19mm teraz jeszcze poszukam jakiegoś magika
Oo===w===oO