Gaśnie na pb (odma)

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

qbap
Mały gagatek
Mały gagatek

Gaśnie na pb (odma)

Post autor: qbap » pn lis 12, 2007 19:26

golf 2 (silnik 1.8 na wtrysku nie wiem dokładnie jakim + lpg ) zaczął gasnąc na benzynie.
Odpalam na benzynie i jak tylko puszcze pedał gazu to gaśnie. Obojętnie ciepły czy zimny. Na lpg jest wszystko ok ale jak tylko przezyce na pb zdycha.

Kolega poradził sprawdzić odmę-nie wiedziałem gdzie to teraz wiem ze od spodu na rurze idącej z filtra powietrza do silnika. Sprawdziłem i u mnie jest tam tylko mały wypustek a podobno powiniem być wąż .. czy mozliwe ze on sie odczepil i go zgubilem ? Prosze powiedzcie jak to dorobić i jak w ogole powinno wyglądać ??

Ewentualnie jaka moze byc inna przyczyna gaśnięcia na benzynie??

agrala
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: agrala » pn lis 12, 2007 20:20

http://vw2.info/vwforum/kody/
masz tu jak zdiagnozowac elektronike silnika- moze cos ci to pomoze, jezeli nic nie wykaze to znaczy ze jest jakies uszkodzenie mechaniczne
Zamiast testera mozna uzuc diody led i rezystora ktory obnizy napiecie na diodzie.
Na zdjeciu mozna zobaczyc odme. Odma laczy pokrywe zaworow z pokrywka nad przepustnica. Raczej nie jest to wina odmy

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn lis 12, 2007 20:32

najpierw się jednak dowiedz jaki masz wtrysk, fotkę daj chociaż to ktoś pomoże

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

qbap
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: qbap » pn lis 12, 2007 22:10

Ok postaram się dodac zdiecie silnika bo w sumie chętnie bym sie dowiedzial co to za wariat :)

[ Dodano: 14 Lis 2007 23:39 ]
Zrobiłem te fotki :) sory za jakość ale robione tylko telefonem :/ (jak na złość cyfrówka wysiadła)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
I co da rade zidentyfikowac dziada ??

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”