Jaki koszt naprawy i co to?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jaki koszt naprawy i co to?
Mam taki problem przy zapalaniu szczególnie na zimnym silniku jak postoi, po przekręceniu kluczyka pali za pierwszym razem wszystko OK ale po zapaleniu słychac przez sekunde takie wycie, buczenie czy to oznacza do wymiany tuleje czy bendiks?
Podjechałem dzisiaj do 2 mechaników i jeden powiedział 60zł drugi 120 zł sama robocizna + tuleje ewentualnie bendiks . Już sam zgupiałem skąd taka rozbieżność w cenach?
Podjechałem dzisiaj do 2 mechaników i jeden powiedział 60zł drugi 120 zł sama robocizna + tuleje ewentualnie bendiks . Już sam zgupiałem skąd taka rozbieżność w cenach?
Ostatnio zmieniony sob lis 10, 2007 15:05 przez marrcin, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
Ja wymieniałem bendiks i kolo zaspiewał 80 za część oraz 90 za robociznę z tym ze to był tak na szybko oddawane auto i kolo nie miał zaklepanej części dla mnie wiec cały śląsk zwiedził szukajac cześci.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]
marrcin, nie przejmuj sie tym zbytnio, mialem podobnie w swojej polówce, golfiku, z tego co slysze sasaid w swoim polo rowniez to ma;) Moim zdaniem problem nie warty wiekszej uwagi, chyba ze tak bardzo Cie to irytuje;] A bendix.. jesli sie bedzie chrzanil, wierz mi... bedziesz o tym wiedzial bo po prostu nie odpalisz autka "na kluczyk". pozdro
Nie olewal bym tego problemu. Aq wykonczysz w zime bo bedzie mial ciezej ruszyc zapieczony bendix/rozrusznik. W dieslu musi byc porzadny rozruch. Najlepiej to znajdz dobry warsztat ktory zajmuje sie regeneracja rozrusznikow, zrobia ci przeglad, wymienia co trzeba i bedzie wszystko w porzadku.
Ostatnio zmieniony ndz lis 11, 2007 19:16 przez DaroS, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz